Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Post autor: Michał M » 27 cze 2007, 12:53

Mentor pisze:Ani Henry ani Anelka nie są zawodnikami, których można określić mianem typowej szpicy. Takie określenie kojarzy mi się bardziej z zawodnikami typu Trezeguet, Inzaghi czy Klose. Henry czy Anelka potrafią dużo więcej niż grać na szpicy.
Może się źle wyraziłem, powinienem powiedzieć "piłkarz, którzy może grać jako szpica" :wink: Zresztą bycie typową szpicą nie przeszkadza bardziej wszechstronnemu zawodnikowi pełnić innej roli, np. skrzydłowego czy cofniętego napastnika. Aha, i Klose wbrew pozorom też nie jest typową szpicą, może grać nieco cofnięty za innym środkowym napastnikiem. Inaczej zresztą Bayern nie kupowałby go do ataku z Tonim :P

Tak czy inaczej, uważam że Anelka byłby teraz najlepszym rozwiązaniem dla Arsenalu - zna ligę angielską, ma już odpowiednie doświadczenie i trochę w swojej karierze przeszedł. Jeszcze lepszy byłby np. Berbatow, ale on raczej jest nie do wyrwania :wink:

A no i jeszcze mam jednego kandytata -teraz po przejściu Klose do sprzedania jest Makaay. Wprawdzie nie spełnia on absolutnie kryteriów wiekowych Wengera, ale na środkowego jak najbardziej by się nadał :P No i drogi raczej nie będzie :p

Wróć do „Anglia”