AS Roma (zbiorczy)

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: zygy » 28 cze 2007, 0:11

całkowita racja. ani zambro ani henry. ani nikt inny
Jasne, może mi jeszcze powiesz że Henry przeszedł na Camp Nou bo tak bardzo kocha Barcę? Po prostu zaoferowali mu 10mln euro netto z racji że w Hiszpanii są niższe podatki niż we włoszech i dlatego Henry przeszedł do Barcy a nie do Milanu.
Mnie tylko wkurza to całe zakłamanie, bo i tak wiadomo że poszedł, gdzie mu więcej dali a nie z miłości do tego czy innego klubu.
Owszem, chcemy kogoś, pytamy o tego kogoś, rzucamy gotówkę za tego kogoś - i ten ktoś do nas przychodzi jeśli klub się zgodzi i jeśli sam zawodnik chce - tak chyba w skrócie można opisać wszystkie transfery. I czemu pytanie jest żenujące Bo chcemy się dowiedzieć o możliwość zakupu dobrego zawodnika Nie rozmawiamy z nim za plecami klubu, nie robimy niczego niezgodnego z prawem - więc co w tym jest żenującego
Nie chodzi mi o to że Barcelonie nie można zapytać o de Rossiego czy kogoś innego ale chodzi o ich postawę.Działacze blaugrany myslą że są tacy wspaniali i że każdy piłkarz Romy nie marzy o niczym innym tylko żeby zagrac na Camp Nou i że mogą hurtem kupić sobie jej wszytkich najlepszych zawodników.Chivu, de Rossi to co może jeszcze Totti?
To raczej Abidal pcha się drzwiami i oknami dając swoim działaczom do zrozumienia, że chce grać u nas. My tylko twardo negocjujemy z Lyonem nie dając im astronomicznych pieniędzy jakie sobie życzą.
Jasne na pewno tak sam z siebie się do was pcha a wasi działacze wogóle nie maczali w tym palców.Zresztą może trochę wiecej szacunku dla Lyonu, bo nie jest to jakiś byle klubik i na pewno jego zawodnicy tak sami z siebie nie pchaliby się do innych klubów.Ale oczywiście dla kibiców Barcy tylko ich klub jest wspaniały zaś taka Roma czy Lyon to jakaś prowincja i wszyscy tam tylko marzą żeby grać na Camp Nou.Po prostu działacze Barcy zaoferowali mu dużo wyższy kontrakt na który nie może sobie pozwolić Lyon(z powodów dobrze znanych) i teraz nagabują jeszcze Abidala żeby wywierał presję na swój klub by zapłacić mu jak najmniej kasy za piłkarza-logiczne co nie?
Mi to wygląda na jakieś kompleksy więc się nie dotykam. Delikatna sprawa.
Chłopie jakie znowu kompleksy? Nie raz już był poruszany temat niższych podatków, które muszą płacić piłkarze w Hiszpanii od 2004roku i głównie dzięki temu hiszpańskie kluby(w tym także Barca) mogą w tak łatwy sposób sprowadzać do siebie zagraniczne gwiazdy.
Ale jak już pisłem to juz ostatnie takie mercato, od przyszłego roku we Włoszech wejdzie podobna ustawa i już tak wielu chętnych do gry w Barsie z serie A nie będzie, mało tego to hiszpańskie kluby staną się teraz zwierzyną na którą rzucą się wygłodniałe włoskie kluby po 3letniej posusze i nierównej podatkowej walce.Wszystko wróci do normy sprzed kilku lat i to kierunek z Hiszpanii do Włoch znów stanie się wyjątkowo modny a nie na odwrót.
Nie no Capello był "szczurem". Uciekł
Nie mam szacunku do tego trenera, dla którego najwazniejsza jest tylko kasa i który "ucieka niczym szczur z tonącego okrętu" jak to było w przypadku Juventusu.
Jasne najpierw uciekł z Juve, a potem zaś wybrał się na "polowanie" po jego najlepszych graczy, zresztą nie pierwszy raz, bo gdy odchodził z Romy to także postępował podobnie.Na szczęsie teraz trafiła kosa na kamień(Capello na Calderona) i Capello wyleci z Realu pomimo że zdobył z nim mistrzostwo kraju i bardzo dobrze, bo wreszcie dostanie za swoje.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2007, 0:30 przez zygy, łącznie zmieniany 5 razy.

Wróć do „Włochy”