FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: iceald » 29 cze 2007, 17:04

W związku z tym, że Edmilson oraz Motta opuszczą klub bardzo prawdopodobny jest zakup jeszcze jednego pomocnika
Marquez też może grać na DMie, więc może się skończyć na transferze Chivu/Andrade (obu :?: :arrow: ale to raczej mało prawdopodobne, wtedy mielibyśmy chyba trochę za duże obłożenie w obronie po wyleczeniu kontuzji przez Puyola - 9 zawodników na 4 pozycje, z czego 6 to klasa światowa; no chyba że odszedłby ktoś z dwójki Belle/Sylvinho). A i też nie wiem czy jest na rynku do wyrwania jakiś klasowy pomocnik o defensywnych inklinacjach - bo raczej o kogoś takiego trzeba by się postarać. Chociaż, jeśli mnie pamięć nie myli to chyba Makelelemu kończy się kontrakt i podobno były jakieś zawirowania między nim a Chelsea - brać go, jak trzeba to z polowaniem i nagonką :lol:

Bardziej mnie ciekawi w tej chwili uzupełnienie ataku - jeśli odejdzie Eidur to na pewno trzeba kogoś sprowadzić, Bojan i dos Santos mogą grać ogony czy jakieś spotkania z ogórkami, ale na pewno nie mogą być pierwszoplanowymi zmiennikami - trzeba będzie sprowadzić przynajmniej jeszcze jednego zawodnika. Ja już mówiłem, chcę Palacio :!: :P Ale jeśli Txiki i Rijkard wymyślą kogoś innego to raczej też nie będę narzekał - bo patrząc na przebieg dotychczasowych transferów, to jestem spokojny że nie dadzą ciała.
Choć jak już mówiłem wcześniej - jak dla mnie Eidur mógłby zostać. Niby nic wielkiego nie pokazał, ale to w końcu był jego pierwszy sezon w Hiszpanii i powinno dać mu się szansę na przynajmniej jeszcze jeden. No chyba, że sam będzie chciał odejść.

Wróć do „Hiszpania”