Widziałam tylko ostatnią ćwiartkę meczu i wiele powiedzieć nie mogę, ale statystyki wcale nie były dla nas rewelacyjne. Jeden strzał na bramkę?
No wlasnie, trzeba bylo obejrzec caly mecz, bo statystyki rzadko odzwierciedlaja prawdziwy przebieg meczu. Od 27 minuty gralismy w dziesiatke wiec to troche moze tlumaczyc, a do tego momentu stworzylismy chyba nawet wiecej sytuacji podramkowych niz Brazylia, tylko ze nie zakonczyo to sie celnym strzalem. Po zejsciu Krola wyraznie nastawilism sie na obrone wyniku i na ewentualne szukanie szansy w kontrach. Mimo to, tez potrafilismy podejsc z pilka pod pole Brazylijczykow, jednak przewaznie sam Janczyk, Janoszka, czy Feter nie mogli sami wiele zrobic. W pewnym momencie tak zaczelismy bronic wlasnej bramki, ze gdy w koncowce mielismy rzut wolny w obrebie pola karnego Brazylii, to w ich polu mielismy tylko dwoch graczy - wszystko po to, by nie narazic sie na jakas kontre.
Polska zagrala swietnie, przede wszystkim w obronie, ale mysle, ze i w ataku mozemy wiele pokazac, o mamy swietna pare naspastnikow, jednak to zobaczymy dopiero w meczach z USA i Korea gdy juz nie bedziemy musiei sie bronic przez wieksza czesc meczu. A jesli chodzi o Brazylie, to ja im nie wroze wielkiej kariery na tym turnieju nawet jezeli wyjda z grupy. Moze inaczej by bylo, gdyby mogl grac ich kapitan - Lucas, ale widac, ze oni nie sa najlepiej przygotowani i nalezy raczej patrzec na Argentyne.
I jeszcze jedno. Tym chlopakom trzeba koniecznie dac grac - zarowno w klubach(choc w przypadku Krola, Krychowiaka itd moze to byc nieco utrudnione) jak i reprezentacji. Leo pojechal do Kanady nie tylko po to, by pomoc naszym, ale i po to, zey przyjzec sie potencjalnym kadrowiczom. Mam nadzieje, ze paru powola, bo trzeba juz teraz to robic, bo za pare lat pojda w zapomnienie tak, jak np. Nawotczynski, Pachelski, Zawadzki - nasi mistrzowie Europy U-19.
Juv pisze:Ktoś wie czemu nie gra Kerlon ?
Nie wiem, czy jest kontuzjowany, czy nie, ale wiem napewno, ze to strasznie przereklamowany "talent". Okazuje sie jednak, ze juz nie wystarczy nagrac pare filmikow ze swoim trickami, zamieszczenie ich na youtube by trafic do Chelsea.