Czyzby teoria ZygiegoWiceprezydent Milanu - Adriano Galliani przed spotkaniem Lega Calcio rozmawiał z dziennikarzami na różne tematy. Zaczął, mówiąc o Ricardo Kace:
"Powiedziałem Pedragowi Mijatovicowi, aby starania o Kakę odłożył na bok. Oczywiście w sposób pokojowy, bo moje relacje z Mijatovicem są doskonałe. Wczoraj rozmawiałem z nim dwa razy i powiedziałem mu, że Kaka ma kontrakt z Milanem i jest tutaj szczęśliwy. Calderon chce zaproponować 100 mln euro za Ricky'ego? - Za każdym razem odrzucilibyśmy taką ofertę. Eto'o? - W jego
przypadku i wielu innych byłby problem z finansami. Shevchenko? - Jest drugim strzelcem w historii Milanu. Oczywiście, że chcielibyśmy jego powrotu. Pato? - Walczą o niego najlepsze zespoły, razem z nami."
"Ricardo Oliveira może odejść. Kaka, Ronaldo, Inzaghi i Gilardino są nietykalni. Poszukujemy napastnika i pomocnika. Nie sprowadzimy Emersona. Bardzo możliwe, że dołączy do nas piłkarz, który nigdy nie był łączony z Milanem. Jeżeli Eto'o i Ronaldinho będą chcieć pozostać w Barcelonie, zrozumiemy to. Ronaldo? - Jest szczęśliwy. Trenuje pod okiem Tognacciniego w Brazylii. Nadchodzący sezon będzie dla niego bardzo ważny."