Obok zespolu z Grodziska wg mnie majstra zdobyc moga jeszcze dwie ekipy, GKS Belchatow i Legia Warszawa. Ci pierwsi zdobyli wiekszego sponsora, a dokladnie to BOT wszedl w sklad PGE, zatem budzecik wzrosl do gigantycznej kwoty 40mln pln
Ci drudzy przeprowadzili wg mnie najciekawsze transfery dotychczas. Grosicki, Chinyama, Skaba czy Augustyn to powinne byc niezle wzmocnienia skladu. A juz na pewno najwiekszym wzmocnieniem skladu bylo ... pozbycie sie Surmy i Wlodarczyka, ktorzy grali tak, jakby im na niczym juz nie zalezalo [poza kasą]. Sprzedali Fabianskiego za niezla kase, zatem mozemy sie jeszcze jakichs drobnych ruchów spodziewac. Dzialacze sprowadzili trenerów z Hiszpanii, w tym jednego Polaka
Wisla i Zaglebie to kolejne ekipy, ktore chca namieszac w polskiej lidze. Wisla to najwiekszy przegrany zeszlego sezonu, ciagle zawirowania na lawce trenerskiej nie sprzyjaly spokojnej grze i zdobywaniu punktow. Zaglebie to mistrz, aczkolwiek w ogole nie jestem do nich przekonany, stracili mlody brylant, czyli Piszczka, a kogo kupili ? Nawet nie pamietam, czyli zadnych rewelacji, pewnie kilku stranieri wezma i tyle.
Korona i Lech to nastepna dwa zespoly z aspiracjami na puchary. Jak widac, wymienilem juz sporo zespolow, a miejsc pucharowych jest chyba tylko 3 lub 4, zatem walka powinna byc naprawde interesujacą.
Reszta zespolow wg mnie nie powinna sie liczyc w walce o puchary europejskie, a tymbardziej w walce o mistrzostwo kraju. I tyle ode mnie.