Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 04 lip 2007, 23:51

Ja na temat transferów Beniteza się nie wypowiadam bo wyniki mimo wszystko go bronią. Zwycięstwo i finał LM na przestrzeni 3 lat z drużyną niezwykle zasłużoną ale taką, która przed kadencją Rafy była jedynie ekipą pościgową i potentatem tylko w P.Uefa to nie lada wyczyn.

Za to w sprawie Reiny możemy dalej podyskutować. Jarzinho piszesz i wytykasz argumenty typu "mi się np. nie podoba jego gra". Zgoda. Ale zauważ, że na tekst o dobrej grze obrony Liverpoolu rzuciłeś :
Nie będe pisał o obronie bo często sie z niej nabijałem.
co de facto jest argumentem z tej samej półki. Co z tego, że się z niej nabijałeś. Z Vidica i Ferdinanda w kilku meczach też można było się zdrowo pośmiać ale to, że MU straciło tylko 27 bramek, tyle samo co LFC jest zasługą głównie ich a nie VdS choć on też swoją cegiełkę dołożył.

Carra i Agger zagrali bardzo dobry sezon, passa Liverpoolu tak jak pisałem to była głównie zasługa dobrej gry piłkarzy przed bramkarzem a nie cudów jakie na linii wyprawiał Pepe. W tym okresie bronił poprawnie, można by nawet rzec dobrze ale nie przesadzajmy od razu, że jest wybijającym się bramkarzem ligi tym bardziej, że był również okres kiedy bronił niezwykle niepewnie i pojawiały się głosy domagające się dania szansy w bramce komuś innemu.

Środek pola, owszem, można im było w tym sezonie sporo zarzucić ale w głównej mierze dotyczyło to poczynań w ofensywie a nie grze z tyłu. Już pomijając porównania Momo i Mascherano to przybycie Argentyńczyka w zimie jednak sporo wniosło i tylko wzmocniło grę defensywną bo jak wiadomo z przodu Javier wiele nie wnosi ale grając przed obrońcami potrafi grać naprawdę świetnie. Te powołania do "11" kolejki chyba nie brały się z kosmosu?

A dyskusje nad trafnością transferu Torresa są moim zdaniem teraz daremne. Jak można oceniać czy wydano zbyt dużo czy zbyt mało kasy skoro gość nie zagrał nawet jednego meczu w barwach Liverpoolu. Moze okazac sie niewypałem ale równie dobrze może okazać się jedną z gwiazd ligi. Kto by pomyślał,że Ronaldo będzie w tym sezonie jednym z najlepszych piłkarzy na świecie kiedy przychodził do MU. Portugalczyk w Anglii?

Wróć do „Anglia”