Inter Mediolan (zbiorczy)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post autor: TS borys IFC » 06 lip 2007, 12:22

Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem obrona jest najsłabszą naszą formacją. Nie mam przekonania do Waltera, Burdisso i Cordoby. W 38 meczach 34 bramki stracone to trochę dużo. Wiem, że za obronę jest odpowiedzialny niemalże cały zespół, ale to nasi defensorzy robili naprawdę sporo błędów. Gramy bez skrzydłowych, ale z wysoko grającymi skrajnymi obrońcami co sprawia, że środek obrony musi być naprawdę pewny. Matrix rozegrał jeden z lepszych sezonów i do niego nie mam żadnych zastrzeżeń, ale pozostała trójka pozostawia wiele do życzenie. Moim zdaniem powinniśmy się pozbyć wszystkich latynosów (może poza Burdisso, ale wolałbym aby Andreolli grał więcej) i sprowadzić Chivu i Barzagliego. Jestem przekonany, że wtedy stracimy o wiele mniej głupich i niepotrzebnych bramek.

sprowadzenie obroncy bedzie sensowne tylko wtedy kiedy jakiegos sprzedamy a na razie poglosek o takich ruchach nie ma. bylo cos o samuelu ale to dawno i nieprawda. poza tym pozbywanie sie 3/4 czy polowy naszych stoperow byloby wrecz glupie. dlatego uwazam ze powinnismy zostawic wszystko tak jak jest. i dawac szanse wychowankom. esposito, andreolli, mamy najlepsza mlodziez we wloszech i trzeba to zaczac wreszcie wykorzystywac.

Wróć do „Włochy”