Siłę drużyny można poznać po długości ławki rezerwowych. Przyjdzie pewnie taki moment w sezonie gdzie będziemy potrzebować środkowego pomocnika, który nie będzie narzekał, że jest tylko rezerwowym i takim wydaje się być Kovac.zygy pisze:Podobno miał przyjść Diarra, Quaresma czy Riquelme zaś teraz mówi się o jakimś Kovacu ze Spartaka za jakies marne grosze.
Odszedł tylko Grosso, który nie stanowił o sile naszego zespołu więc nie ma mowy o osłabianiu się. Mam nadzieję, że pozyskamy jeszcze Pato i zrobimy podobny ruch co z Adriano czy Recobą na początku, a mianowicie wypożyczymy go na sezon do jakiegoś mniejszego klubu by się ograł. Za rok pożegnamy pewnie Cruza i Adriano jeśli nie zacznie grać, no i Crespo już będzie rok starszyzygy pisze:Fakty są takie że Moratti obiecywał na 100-lecie klubu wielkie transfery a póki co to pozyskał jednego Suazo zaś w innych formacjach to zespół jest wręcz osłabiany a nie wzmacniany.
Jeśli chodzi o Quaresmę to temat raczej zamknięty. Porto pozbyło się Andersona i ani myśli o sprzedaniu swojej drugiej gwiazdy. Riquelme jest chyba wystawiony na listę transferową więc mamy czas.
Po drugie nie potrzeba nam wielkich wzmocnień bo jak mówi stare przysłowie: nie zmienia się zwycięskiego składu. Kilka kosmetycznych zmian i to by było na tyle. Najwięcej ich chyba potrzebuje defensywa (nie zmieniłem zdania na jej temat od mojego ostatniego postu
Według mnie Chivu + Kovac (ewentualnie Maresca lub Diarra) + ofensywny pomocnik i mercato można uznać za zamknięte.