Copa America Wenezuela 2007

tyminho
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: tyminho » 08 lip 2007, 10:38

Niestety obawiam się, że może powtórzyć się sytuacja z 2004 roku i Copa America rozgrywanego w Peru. Tam, także Brazylia grała straszny piach, ale ostatecznie udało im się dojść do finału i tam pokonać, zdecydowanie najefektowniej grający zespół, Argentyne.
Teraz również Kanarkowi nie zachwycają. Mecze z ich udziałem do ładnych napewno nie należą. Jednak jakimś cudem udaje im się wygrywać i to wysoko, jak to miało miejsce podczas obu spotkań z Chile. Mam nadzieję, że to był ich ostatni wygrany występ podczas tego turnieju. No chyba, że znacznie poprawią swój styl gry, na co się raczej nie zanosi.

W drugim spotkaniu ćwierćfinałowym nie było niespodzianki. Jednak rozmiary porażki Wenezueli są pewnym zaskoczeniem. Co prawda Urugwaj przeważał w całym spotkaniu, a tylko Diego Forlan wie, jak mógł zmarnować tyle dogodnych sytuacji. Jednak też i gospodarze mieli swoje okazje, a wynik myślę, że jednak jest trochę za wysoki patrząc na przebieg spotkania. Zobaczymy, czy był to jednorazowy wyskok Urusów, czy też już do końca turnieju podtrzymają swoją formę.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”