FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: wazza » 09 lip 2007, 16:35

Po pierwsze, to że ktoś dostaje dużo kartek nie znaczy, że nie jest symulantem i aktorem. Nie widzę związku między jednym a drugim. Drogba jest chyba największym nurkiem wszechczasów w Anglii i dostał 9 żółtych kartek w sezonie. Idąc w drugą stronę Robbie Savage, który ma na swoim koncie parę połamanych nóg przeciwników nigdy nawet nie dostał czerwonej kartki. Także nie ma tu reguły.

Po drugie nurkowanie, moim zdaniem, ma ogromny wpływ na to czy można być kapitanem, czy nie. Kapitan powinien walczyć o każdą piłkę, pokazywać kolegom z drużyny że zawsze się gra do końca, ma być wzorem dla młodych piłkarzy z zespołu i pokazywać że oszustwo nie jest sposobem na wygrywanie, a jedynie ciężka praca można coś osiągnąć. No ale jak takie są dziś wzorce zachowania się na boisku i wy zamiast się wstydzić za to co robi wasz piłkarz, bagatelizujecie to, to OK. Dzięki temu tak dziś wygląda piłka na świecie, a w Hiszpanii czy Portugalii to już wręcz jak w wojsku "padnij, powstań".

Po trzecie to mi było na mundialu strasznie wstyd za C. Ronaldo że jest piłkarzem ManU i chciałem żeby odszedł za to jak się tam zachowywał (symulanctwo), na szczęście Ferguson tępi stopniowo te głupie i haniebne zachowania Ronaldo i widać że jego gra sporo na tym zyskuje. Nie jest to jednak łatwe bo południowcy chyba mają to we krwi, a trenerzy reprezentacji chyba nagradzają i kształtują takie postawy, bo dla nich liczy się tylko wynik. No a poza tym nikt chyba z fanów United nie wspomniał nigdy żeby zrobić kapitanem Ronaldo czy nawet piątym zastępcą.

A na zakończenie jest mi wszystko jedno kto będzie kapitanem czy osiemnastym jego zastępcą w Barcelonie, po prostu wskazałem na cechy których nie lubię w piłce i osoby z tymi cechami, nawet pomimo innych pozytywnych, nie powinny być pierwszymi w szeregu i wzorami do naśladowania dla kolegów. A że w Barcelonie jest deficyt osób które można by stawiać za wzór pod względem charakteru, waleczności, oddania i zaangażowania to wysuwacie takie kandydatury jak ta. Dobrze że chociaż jeden Puyol wam się uchował, bo on akurat spełnia cechy jakie powinien mieć dobry kapitan w zupełności. Powiedziałem co miałem do powiedzenia. Na ten temat nie chce mi się już rozmawiać dłużej, gdyż chyba nie jest aż tak ważny. Pozdrawiam!

Herdek piach Ci się z butów wysypał przy tych wywodach o FM i PES -> [']

Savage w ostatnich latach dostał co najmniej 2 czerwone kartki w lidze // fieldy

Edit: Właśnie zobaczyłem, że się troche zapędziłem, ale pierwszą w lidze(i zarazem ostatnią) dostał rok temu i to za dwie żółte (jak pisały serwisy obie wątpliwe). Koleś ma 33 lata i "nogi łamie" już od paru ładnych lat, więc to i tak ładny wynik.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 17:07 przez wazza, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Hiszpania”