Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 09 lip 2007, 16:38

jakubbb pisze:Ja przyznam, że z niecierpliwością czekam na dopięcie transferu Bakariego Sagny, który bez wątpienia będzie poważnym wzmocnieniem. Talent ma większy niż Hoyte, Senderos czy Djourou a to przecież co najmniej solidni stoperzy.
Z tego co ja wiem, to Sagna lepiej spisuje się na prawej obronie. oczywiscie to tylko zasłyszane [przeczytane] opinie o nim, bo nie kojarze tego piłkarza w ogóle. Więc bedzie ewentualnym zmiennikiem Eboue i powalczy z Hoytem o miejsce w składzie.

rkoeman pisze:pilka nozna to sport dla doroslych mezczyzn a nie zdolnych dzieciakow
jak to mawiają w dziale hiszpańskim Hala stereotypy :P
Oczywiscie mamy w składzie dużo młodych graczy, ale bez przesady.
Pierwszy skład :
Na bramce Jens, którego ciężko nazwać zdolnym dzieciakiem.
W obronie, Kolo, Gallas, Eboue i Clichy - jednie Clichy to jeszcze piłkarz, którego można nazwać młodym talentem, jeszcze nie do końca ukształtowanym piłkarzem - pozostali nie raz i nie dwa pokazywali co potrafią, grając na najwyższym swiatowym poziomie.
W pomocy: młody Cesc + Gilberto, Rosicky i Hleb. Brazylijczyk i Czech to pilkarze z dośc sporym bagażem doswiadczeń. Hleb i Cesc juz mniej, w przypadku Hleba także nie można powiedzieć, ze mamy do czynienia z dzieciakiem. W ataku najwiecej młodych graczy. Liczymy wiec na młodzieńczą fanatazję pod bramką przeciwnka :D

Oczywiscie moze być tak, ze zajmiemy znów 4 miejsce. Rzeczywiście po transferach nie można być wielkim optymistą, jednak można również powiedzieć, ze na wyspach znów Hiszpan nie da sobie rady i co a tym idzie szanse Liverpoolu mozn ocenić niżej niż Arsenalu [na zajęcie dobrego miejsca]

Wróć do „Anglia”