Kurde rkoeman w quiz się bawisz? Oglądałem więszkość meczów Barcy w tym sezonie ( niestety 80% była na tyle pasjonująca, że nie obyło się bez Red Bulla). Z tego co zaobserwowałem Barca gra trójka w pomocy, z czego najbardziej cofnięty pomocnik (Edmilson, Motta, bądź Marquez) rozbija ataki przeciwnika, przed nim grają Xavi i Deco, bądź zamiast jednego z nich Iniesta (czasem Rijkard decydował się na grę bez DM-a klasycznego- trójką Xavi, Iniesta, Deco. Z gry Barcy wynikałonu że głównym rozgrywającym jest Deco, wspomagany przez Xaviego, bądź Iniestę. Deco często też włącza się do akcji defensywnych drużyny, co wychodzi mu lepiej niż Xaviemu, bądź Inieście, możę ze względu na większą od nich siłe fizyczną. Gra Barcy polega na stopniowym wchodzeniem w pole rywala ciągłymi podaniami między sobą pomocników, przechodzącymi w zbieganie skrzydłami (Messi i Ronaldinho) i robieniem sobie miejsca w polu karnym, gdzie któryś z trójki graczy najbardziej wysuniętych ładuje piłkę zwykle z najbliższej odległości do bramki.
A "łamanie nóg" było w cydzysłowie. Miałem nadzieję, że ludzie stąd mają na tyle wyobraźni, że będą wiedzieć że chodzi o to że koleś gra bardzo ostro, dużo fauluje i często powoduje kontuzje innych graczy.