JKM już UPRem nie steruje.bellus pisze:UPR nigdy nie wygra wyborów mając u sterów JKM.A ja cierpliwie czekam i wierzę, że UPR w końcu wygra wybory
Jeżeli Pitera ma podobne zdanie to tylko umacnia moje zdanie na temat dzisiejszych wydarzeń. Ja w dalszym ciągu ją cenię, nie uważam, żeby taka hipoteza mogła zdeprecjonować jej wartość w Twoich oczachbellus pisze:Przyznam się, że takiej naiwnej tezy to dawno nie słyszałem. Jednak nie martw się, Pitera (a była do tej pory jednym z bardziej cenionych przeze mnie polityków) też snuje takie wizje. Jakoś nie widze tutaj dobrego rachunku:
Poczekamy, zobaczymy.bellus pisze:1. rozwala koalicję
To fakt. Aczkolwiek nikomu nic nie zostało jeszcze udowodnione. Lepper wiadomo jakim człowiekiem jest, ale chyba zgodzisz się, że mimo wszystko trudno uwierzyc, że żądał on mln łapówki?bellus pisze:2. CBA weszło w piątek miniony (tak mówił Lepper w "kropce nad i")
Czekali do pielgrzymki.bellus pisze:3. taśmy są we Wprost od kwietnia
Co do tego, że Kaczyński politykiem znakomitym jest zgadzam się. Ponadto PR PiSu jest zdecydowanie najbardziej skuteczny i tu już pomijam czy jest on czarny czy innybellus pisze:Kaczyński to jeden z najlepszych polityków w Polsce (uprzedzam atak na moją osobę: wg definicje że polityka to sztuka osiągania możliwego) i moim zdaniem nie zaryzykował by w takim momencie przedterminowych wyborów. Nic mu to na dzień dzisiejszy nie daje, ba to nic nie daje krajowi. Bo do władzy najpewniej doszedł by POLiD czy inny polip, jeszcze gorszy. Dlaczego? A dlatego, że Kaczyński chociaż wykorzystuje i manipuluje koalicjantami, a taki Tusk to może co najwyżej manipulować Kasią (chociaż nie wiem co lepsze, ja bym chyba wybrał manipulowanie Kasią, niż Andrzejem).
Pozdrawiam