Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 10 lip 2007, 9:31

Rewelacja! Polska scena polityczna już nawet nie jest na dnie, ona puka do dna od spodu :roll:

Jedyne co mnie pociesza to to, że chyba juz gorzej być nie może. Chociaż w sumie taką samą miałem nadzieję, jak od władzy odchodziły Millery czy inne betony :? A teraz ryzyko jest takie, że po wcześniejszych wyborach, możemy dostać trójkąt PiS-PO-SLD, z których to partii żadna nie będzie w stanie sama rządzić i każda będzie musiała iśc na kompromis i ustępstwa wobec jednej z pozostałych. Z drugiej strony, może nie będzie tak tragicznie, bo polityka to (podobno) sztuka kompromisów, choć w polskiej rzeczywistości wszyscy już chyba dawno o tym zapomnieli :?

Ciekaw jestem jakie będą teraz hasła, jak (czy też jeśli) pójdziemy na jesieni do nowych wyborów - budowa V RP? :lol: W końcu IV RP chyba całkowicie została pogrzebana moralnie, skoro jeden z jej piewców (tak, mówię o Lepperze) został zdymisjonowany pod zarzutem korupcji.

Patrząc z perspektywy historii naszego kraju, to gorzej (w kwestiach politycznych) chyba było tylko za Sasów :? Nie dziwię się ludziom po studiach (a nawet po szkołach średnich), że uciekają z tego kraju gdzie tylko mogą :(

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”