4,2 mln to całkiem niezła cena, jak za taki talent, chociaż kierunek Rosja w jego przypadku mnie nie przekonuje. Mam nadzieję, że jeszcze przez rok Janczyk zostanie w Legii, a potem dopiero odejdzie, do silnego klubu z zachodu, za być może jeszcze większe pieniądze. Jedyne co dobre w przeprowadzce Dawida do Rosji, to CSKA. Renoma, pieniądze, Liga Mistrzów...w sumie jedyny klub na wschodze, który ma ambicje i pozwala sie ukształtowac piłkarsko.
Żal będzie, jeśli w koncu do tego transferu dojdzie, bo Janczyk młody jest, jeszcze mogłby sezon pograc w Polsce, kto wie jakby mu sie wiodło.
czeher pisze:to jest chyba najlepszy moment aby go sprzedac
czy ja wiem...napisałem już, że w przyszłym sezonie mogłby grac jeszcze lepiej i jeszcze bardziej sie wypromowac...chociaz równie dobrze moglby grac padake...jak dla mnie jesli mamy go sprzedac w tym okienku transferowym, to powinnismy poczekac do konca mistrzostw świata...czyli pewnie jeszcze jakies 2 dni
W Trzeciaku podoba mi sie to, ze nie jest człowiekiem, ktory chce jak najszybciej zarobic, a jest człowiekiem ktory chce zarobic albo dobrze, albo wcale. Jestem pewien, ze jakby kto inny byl odpowiedzialny za transfery, to Fabian by odszedl do Arseanlu 2 razy taniej, a cena Janczyka by wynosila około 1,5 mln €. Kiedy usłyszałem, że chce za Janczyka 6 mln, to nie byłem zdziwiony, a zadowolony, ze wreszcie jest ktos, kto potrafi walczyc o swoje.