Z chęcią bym sobie podyskutował, ale zaraz mam niestety wyjazd słuzbowy i będę dostęony dopiero za 2 dniTymon Jagła (Deco_10) pisze:Jezeli chodzi o sukcesy partii Kaczorow
Pięknie wymieniasz osiągnięcia PiS - z częścią jestem nawet skłonny się zgodzić. Na pewno jedna nie były to wszystkie elementy ich kampanii/programu, zwłaszcza zabrakło takiego kluczowego hasło jak tanie Państwo. Może dlatego, że jakoś tego im się nie udało zrealizować
Z innych rzeczy, które mi sie od razu nasuwają, to:
Nie mam nic przeciwko lustracji, jeżeli prowadzona byłaby ona rzeczowo, przy zastosowaniu dobrych przepisów prawa. Ale w obecnej sytuacji zabrano ludziom tak elementarne elementy państwa prawa jak domniemanie niewinności i prawo do obrony. Wszystkich tych, których teczki "wyciekały" jakimś cudem (albo nawet otwarcie) z IPN-u od razu ukrzyżowano, nawet bez dania możliwości riposty. Uważasz to za normalne? Ciekawy jest też przypadek teczki Kaczyńskiego - ledwo co wypłyneła na wierzch, juz na specjalnej konferencji minister Ziobro stwierdził iż, była ona z pewnością spreparowana i już zostało wszczęte postępowanie przeciwko odpowiedzialnym za to ludziom (ciekawe, pewnie byli z "układu"Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Ponadto lustracja to nie zadna "rozrywka", tylko proba przywrocenia ELEMENTARNEJ PRZYZWOITOSCI, poniewaz prawda w 3 RP zostala uznana za element bedacy zagrozeniem dla transformacji ustrojowej.
I dlatego taką "lustrację" nazywam rozgrywką. Intelektualiści (czyli "wykształciuchy") nie podobaja się PisOwi - proszę bardzo, dowalmy im lustracją; dziennikarze źle o nas piszą - zaraz ich załatwimy. Itp. itd.
Poza tym piszesz o gospodarce - no pieknie, na razie jest super. Tyle, że aktualni rządzący nic nie zrobili, żeby ten wzrost utrzymać - o tzw. "pakiecie Kluski" juz nic nie słychac. A wzrost nie trwa wiecznie niestety. Każdy kto choć trochę interesuje się ekonomia, wie że rynek ma lepsze i gorsze czasy. No ale oczywiście jak te gorsze czasy przyjdą na inna partię rządzącą, to PiS od razu stwierdzi, że za ich czasów było świetnie
Tu masz całkowitą rację. Tylko po co w takim razie niektórzy uzbrajają się w strażników moralności, po to, żeby parę miesięcy po wyborach wchodzić w koalicję z kryminalistami czy też przekupywać niektórych reprezentantów tejże formacjiTymon Jagła (Deco_10) pisze:Ale polityka ma sie tak do moralnosci jak prostytucja do dziewictwa