1. nie było mnie cały dzień, a tutaj 3 strony przybyły
2. czytałem posty Chłopaczka, Sawyera (żałuje, że straciłem na to czas), pobieżnie przejrzałem posty Tymona (zgadzam się w 100%) i franza (z tego co zwróciłem uwagę to o dziwo jesteśmy po tej samej stronie)
3. cytowałem głównie swoich przeciwników - tych, których chciałbym przekonać
4. mam nadzieję, że macie jeszcze energię i mi ktoś podopisuje.
Chłopaczek znasz historię administracji Francuskiej? Francja to akurat pod tym względem wzór wymieniany np u mnie na wykładach z Nauki o polityce gdzie tematem była administracja. Tam w miarę regularnie odbywają się cięcia w administracji i pod tym względem to kraj wyjątkowy. Masz może porównanie administracji (jej kosztów) z takimi krajami jak Włochy czy Niemcy?Chlopaczek pisze:Polska wydaje wiecej na pion administracyjny niz Francja.
Pięknie wymieniasz osiągnięcia PiS - z częścią jestem nawet skłonny się zgodzić. Na pewno jedna nie były to wszystkie elementy ich kampanii/programu, zwłaszcza zabrakło takiego kluczowego hasło jak tanie Państwo. Może dlatego, że jakoś tego im się nie udało zrealizować
Na tej zasadzie to wezmę każdy jeden program, każdej jednej partii rządzącej i znajdę punkty nie zrealizowane. Kolejna kwestia to rozumienie polityki, coś trzeba powiedzieć by wygrać wybory tego nie rozumie UPR i tak na tym wychodzi. Coś za coś. Traktowanie polityki jako czarno-białego świata jest co najmniej naiwne, jeśli nie głupie.
Typowe stwierdzenie kogoś nie posiadającego argumentów. Wedle zasady powiedz o kimś, że broni PiS to momentalnie całe towarzystwo zaczyna się z rzeczonej osoby nabijać. Współczuję.Sawyer pisze:Tymon Jagła (Deco_10) typowy Pisowski żołnierzyk.
Przedni argument, iście przedni. Równie dobry jak to, że Kaczyński jest złym prezydentem bo ma brzydką żonę. Kto co lubi.Dopiero teraz doczytalem skąd jest Tymon wszystko jasne
Podsumowując Sawyer tobie nie ma sensu odpisywać. Odpowiadasz jednym słowem, no ale widocznie tak CI jest wygodnie.
assurbanipal pisze:koniec z lizodupstwem Belki, Geremka i innych pseudointeligentów
Dodałbym jeszcze do tego zbioru Żakowskiego.
Sawyer pisze:Nie popierasz, ale piszesz ze zrobili cos dobrego....
Gratuluje Panu tego zdania, tyle słów a taka bogata treść. Czyli Ty jesteś tym kto wmawia, że czarne jest białe. No, ale wiadomo jak PiS to nic dobrego nie zrobił, nie czytamy projektów ustaw bo i tak będą złe - czemu? Proste po zgłosił je PiS.
Abstrahując od epitetów. Nie zgodzę się, że to nie jest ważne - istnienie czegoś takiego jak układ (medialny). GW w dużej mierze wychowała ludzi którzy komentują politykę w Polsce. Nie powiesz mi, że były jakieś alternatywy. To jest wyznacznik, w moim głębokim przekonaniu, niestety wyznacznik spaczający a co najmniej spłycający widzenie polityki.Ciekawy jestem ile jeszcze razy slowa Michnik albo GW czy lewactwo padna w twoich wypowiedziach.Bez nich nie da rady?Kto tu jest zaprogramowany?
Jezeli chcesz mnie zachecic do dyskusji w ktorej motywem przewodnim bedzie obrzucanie siebie nawzajem i innych osob blotem to niestety ci sie nie uda.Wyroslem juz z takich rzeczy a ty zmierzasz dokladnie w tym kierunku i nie zmienia tego nawet fakt ze twoje wypowiedzi przyozdobione sa paroma madrymi slowkami czy cytatami.