Solidarnośc kibicowska solidarnościa kibicowską ale awantury w trakcie meczu na trybunach kilkunasto minutowe przerwanie meczu to jednak co innego niż totalna awantura jednej grupy kibiców, rozwalanie stadionu i przerwanie meczu miedzynarodowego. To ostatnie to najcięższy zarzut. O recydywie mi się nawet nie chce wspominać.
Jeśli Legia złoży odwołanie to jedynie na co mogą liczyć wg mnie to zmniejszenie zawiasów z 5 lat na 3 lata.
Nie daję im szans na przyszłoroczne występy w pucharach. Wyrzucenie tylko z Intertoto w bieżącym sezonie to by była żadna kara.
Feyenoord też złozył odwołanie od kary finansowej i bodajże zakazów wyjazdowych,a Komisja Odwoławcza dołożyła wyrzucenie z Pucharów. Więc odwołanie nie zawsze powoduje zminiejszenie badz utrzymanie kary ale również zwiększenie. Przyjęło się, że za 1 razem wymierzana jest surowa kara. jednak przyklad Feyenoordu pokazuje, że jednak nie należy tak podchodzić do sprawy
Poza tym 2:0 do przerwy ,słaba gra i marne perspektywy na awans. Ja rozumiem, że wszystko można odrobić ale za Wilno napewno byłby walkower 3:0 wiec 4:0 u siebie z taką grą?nie wydaje mi się. Wiec taki obrót sprawy już sugeruje, że sama Legia wykluczyłaby się z Intertoto słabą grą. Aczkolwiek wynik , walkower to nie argument bo jak mówiłem odorbic mozna wszystko na boisku.