Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 12 lip 2007, 22:51

Ja nie rozumiem ostatnich transferów Janczyka i Golańskiego. Nie trzeba mnie przekonywać, że będą występować (bąź też nie) w ligach lepszych od polski, ale to są i tak peryferia światowego futbolu. I jasne, wiem jakie sukcesy ostatnio mają Rumunii, jakie pieniądze są pompowane w rosyjską lgę i jakiej klasy zawodnikcy tam przechodzą. Ale nie wydarzy się tak, że wystarczy parę meczów na poziomie i będą tłumy chętnych. To nie jest Rumunia, że jak ma się słabszy sezon, to odchodzi się do drugiej ligi (ewentualnie słabszego klubu w pierwszej), odbudowuje i wraca. Jeśli Janczyk będzie grał źle - pójdzie na ławkę (jeśli z niej w ogóle zejdzie) i posiedzi długo. Janczyk powinien popatrzyć na gdzie teraz jest Kowalewski, który konkurencję ma mniejszą, klub słabszy, w dodatku zrobił dla niego dużo i bronił długi czas na poziomie. Na Rosji zęby połamali Jop, Gorawski, Piechna. Pierwsza dwa lata są znośne, ale potem się tylko siedzi i siedzi i siedzi. Najpierw na ławce, później na trybunach. A Golański musiałby naprawde błyszczeć w pucharach, by szybko odejść z Rumunii.

Obaj zawodnicy raczej nie planują sobie kariery, tylko to jest już ich moment szczytowy. Moim zdaniem kierunki fajne do kończenia kariery - ryzyko do zaakceptowania, a i płaca godnie, tylko ambicję trzeba schować do kieszenii. Ulepszona wersja polskich emerytur na Cyprze i w Austrii. Tylko, że Janczyk jest podobno młody... Dodałbym jeszcze Turcję i Ukrainę - przykład Lewandowski, który jest zawodnikiem solidnym , parę mistrzostw na koncie, ale ciężko powiedzieć, ze zrobił karierę w światowym futbolu. I gdyby na jego miejscu był zawodnik o większym potencjale (Lewandowski jest solidnym graczem, ale na pewno nie wirtuozem), nie miałby wcale łatwiej.

Ale gratulacje dla Legii - interes stulecia. 7 bramek na dwa sezony, niech drżą gwiazdy Moskwy :lol:. Legia ma ostatnio straszny fart, wydaje kupę kasy na nic niewarte transfery i jeszcze jej się zwraca z nawiązką :shock:.
Bonso pisze:Dziennik Polski ? Co to za źródło :lol:
Ostatnie normalne, wiarygodne źródło w Polsce.

Wróć do „Polska”