FIFA U-20 World Cup

wania89
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: wania89 » 13 lip 2007, 2:17

Jezu, nigdy nie myślałem, że na onecie spotkam tak mądry, a jednocześnie trafny komentarz...
15 lat temu nie potrafilismy grac pilka na malej przestrzeni na jeden kontakt, 10 lat temu tez nie, w 2007 roku nadal nie.Pytam sie, kiedy polska mlodziez wreszcie zacznie sie uczyc grac w pilke?Na razie nie umiemy grac w pilke, obojetnie czy mamy do czynienia z rocznikiem 76 czy 87.Nic sie nie zmienilo w tej kwesti.Nie stanowi dla mnie problemu to ze przegrywamy z Argentyna 1:3.ale nie moge patrzec jak nie jestesmy w stanie wymienic miedzy soba spokojnie kilku podan.I to nie dlatego ze jestesmy slabo wyszkoleni.Ci chlopcy calkiem niezle radza sobie indywidualnie na boisku, ale zespolowo graja tak jak maja w nawyku.A w nawyku nie maja wpojone utrzymywania sie przy pilce.Ten mecz wcale nie musial wygladac, tak jak wygladal, przewaga Argentyny wcvale nie musiala by byc tak duza, gdybysmy potrafili dluzej utrzymac sie przy pilce.Nie podzielam entuzjazmu wielu ludzi wypowiadajacych sie o tym meczu, takze znanych osobistosci.Ten mecz tylko utwierdzil mnie w przekonaniu ze polski futbol pod wzgledem organizacji gry zostal daleko w tyle i stale jest wyprzedzany przez coraz to bardziej egzotyczne firmy.Mlodziezy nadal wpaja sie archaiczna pilke, przez co nie moze ona nalezycie wykorzystac swojego potencjalu.Wezcie sie wreszcie do roboty i zrobcie cos z ta polska pilka.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”