FIFA U-20 World Cup

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 13 lip 2007, 10:30

wania89 nie rozumiesz dwóch różnych pojęć: "byli rezerwowymi" i "grali w rezerwach". Jeśli byli rezerwowymi, to znaczy, że trenowali z pierwszym składem, oraz wchodzili na mecze z ławki. I przestań wymieniać, że Król gra w Realu, bo w trzecich drużynach różnych klubów europejskich pewnie gra troche Argentyńczyków. Insua jest graczem Liverpoolu i już zdążył tam zadebiutować. Fazio gra w Sevilli i też zdążył tam zadebiutować. Wydaje mi się, że porównywanie debiutu w Sheffield United do Liverpoolu jest z lekka dziwne. Cahais był rezerwowym obrońcą Boci w ostatnim sezonie. W Clausurze zagrał 4 spotkania, w których wypadł nieźle, jednak miał silną konkurencje, która teraz odeszła. Tam trener Boci jest pod wrażeniem gry Cahaisa, i wie jaki to jest talent. Natomiast Mercado zagrał w Racingu 7 spotkań. To też dużo i powinien grać od Apertury w pierwszym składzie.
wania89 pisze:Czyżbyś w tym momencie nie PORÓWNYWAŁ (chcąc nie chcąc) Polaków z Argentyńczykami? Gdyby rzeczywiście nie było sensu porównywać to nie opisywałbyś Argentyńczyków w tym kontekście, czyż nie?
Łapanie mnie za słówka jest oznaką lekkiej frustracji z Twojej strony. Ja nie chciałem ich porównywać w kontekscie umiejętności. Porównanie w kontekscie klubów było niezamierzone.
wania89 pisze:Wnioskuję, iż mają jednego kandydata do miejsca na tej pozycji
Pisałem, żebyś nie wypowiadał się na temat Boca. Oni grają dwoma środkownymi obroncami, więc szanse Cahaisa na grę są jeszcze większe. Kandydatów jest więcej, jednak Cahais jest z nich najlepszy. Równie dobrze mogę się spytać, że Ramos będzie gral w pierwszym składzie Realu? Przecież mają więcej piłkarzy na tą pozycję.
wania89 pisze:No i to chyba na tyle... Proszę Cię jeszcze o niezwalanie swojej winy na mnie, bo jak widzisz przedstawiłem Ci mocne argumenty, iż mam rację, choć pewnie jeszcze powyrywasz kilka moich zdań z kontekstu... Strasznie to zagmatwane, ale myślę, że Ty też ucieszysz się z wyjaśnienia paru spraw, przez które - Ty biedny - musiałeś mnie "obrazić" i dostać ostrzeżenia... Jak widzisz, trzeba wszystko czytać dokładnie - taki z tej historii morał... I to koniec tej durnej rozmowy, tu jest temat o MŚ U-20, a nie z naszymi nudnymi offtopami....
O proszę jaki cwany :) Sam teraz nawyrywałeś moich zdań z kontekstu, a piszesz, że ja to robię.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”