Wydaje mi się, chodz samemu to trudno się ocnić sprawiedliwie, ze masz sluszność w swoich spostrzeżeniach. JA taki własnie jestem chlodny logik, jak to mi kiedys powiedziano. Żadko urzywam słów miłość, nienawiść, staram się nie popadać w skrajności i oceniać wszystko logicznie. Ja np nie mam jakiś konkretnych ulubionych klubów czy tez klubów których nienawidze. Nigdy nie reaguje impulsywanie, wszystko traktuje racjonalnie.edit:Jeszcze jedno do Ciebie Bellus ja to juz wczesniej zauwazylem i powiedzialem Ci ze traktujesz niektore rzeczy za bardzo przedmiotowo.Patrzysz przez pryzmat prawa ustawodastwa i zasad.
Czasami trzeba spojrzec na to ludzkim okiem.Podobnie jak w temacie o eutanzji nawijales o prawie jakby nie dostrzegajac ze mowisz o zwyklym czlowieku ktory cierpi.Moim zdaniem tak nie mozna.Prawo wladza i zasady to nie wszystko.One maja byc dla ludzi a nie na odwrot (co niestety sie czesto zdarza).Nie traktuj tego jako krytyki Twojej osoby bo jestes spoko koles.To tylko takie moje spostrzezenie.
Pozdrawiam.
Również Cię lubię. Dobrze się z Tobą dyskutuje. Również pozdrawiam.
Po tym offtopicu do konkretów.
Słuszna uwaga chłopaczka. Panowie i Panie wypowiadajcie się bo jak widać z wielkości postów to dyskusja jest ważna i być moze doprowadzi do jakiś zmian czy to regulaminowych czy personalnych. A teraz to wygląda tak, "obóz reformatorski" ma jednego rycerza. Jak popieracie postulaty waszego lidera to piszcie o tym. Jednak rozwincie swoje wypowiedzi powyzej jednego zdania, bo takie wyrazy poparcia jak "jestem z tąbą" i nic więcej to jednak niewiele do dyskusji wnosi.Do trolla dlaczego ja wypowiadam sie sam?Jestem jakims Don Kichotem czy co?Piszecie do mnie na GG prywatnie i na forum ze wam sie nie podoba a jak przyjdzie co do czego to zostawiacie mnie samego?
Nie mam ochoty byc tuba ludu.
Nie, nie o To mi chodzi, w zaden sposob nie jestem za kontrolą przekonań (jeśli nie obrazają innych i nie mają podstaw do tego, jednak wtedy to nie jest obraza tylko stwierdzenie faktu). Jednak uważam, że droga nie w tym by zmieniać regulamin tylko odpowiednio dobrać modów.Mam racje tylko wtedy kiedy admini i modzi uznaja ze mam racje?To chcesz powiedziec?Uwazasz ze uzywam retoryki z kosmosu?Odzywalem sie tylko wtedy kiedy bylem przekonany ze ostrzezenie bylo dla mnie krzywdzace.
OK. Rozumiem następnym razem będe starał się pisać bardziej jasno. Zauważylem fakt , o względności argumentów. Przykłądem niech będzie np to ze dla częsci społeczeństwa jedynym mówiącym prawdę o świecie i Polsce medium śa TV Trwam i Radio Maryja. Jednak inna grupa spoleczna uważa inaczej np komuniści. Radio MAryja i Wydarzenia stosują odmienną retorykę, ale oba te media trafiajądo odbiorców swoimi argumentami. O to chodziło mi w mojej wypowiedzi, partie polityczne to były by LPR Romana Giertycha i np Unia Lewicy Izabeli JArugi - Nowackiej.Z tymi partiami skrajnymi to pojechales.Uzywasz enigmatyczych stwierdzen i malo kto zrozumie o co Ci chodzi.Nie mowisz tutaj tylko do mnie ale do wszystkich i powinienes o tym pamietac.
racja te nasze posty, głównie przez cytowanie się nawzajem urosły do niebotycznych rozmiarów.Oczywiscie jesli ktos bedzie mial sile przeczytac te wszystkie nasze wypociny
Własnie to dobro ogółu. Boje się tego, że walcząc o swój cel jaki masz czyli podstawowy cofnięcie Ostrzeżenia to mozesz się zatracić w tym i doprowadzić do anarchi na forum. Rewolucja zjada własne dzieci.Mowie o sobie bo przeciez nie bede mowil za kogos innego ale walcze o dobro ogolu (w moim odczuciu).Tego nie zauwazyles?Popieram sie przykladami ktore mnie bezposrednio dotyczyly.
Admini mysla o uczuciach innych?A jesli dobro uzytkownikow w mniemaniu adminow nie pokrywa sie z dobrem w mniemaniu samych uzytkownikow.
Cytat:
Ronaldo nie jest uzytkownikiem forum wiec go nie obrazilem bo nawet nie wie ze tak na niego powiedzialem
Cytat:
Ciekawa opinia oglednie mowiąc. Jak np poseł X nie czyta gazeta Y ale ta gazeta napisala o nim ze jest zlodziejem to co. NIe obraza go, jesli to nie jest prawda? NIe czytam gazety jakiejs to ona moze o mnie pisac ze jestem taki a taki jesli to jest niezgodne z prawda? Gazeta czy forum jedno i to samo w tej kwesti. Dlamnie argument o tym, że Ronaldo nie pisze tutaj na forum jest onajmniej smieszny.
odnosiłem sie do częsci w której piszesz ze go nie obrazileś bo nie jest uzytkownikiem forum. Nie mam nacelu ani nie mialem odbierac CI praw do czego kolwiek no moze poza zniszczeniem forum.I na nic tlumaczenia ze to nie byl atak na zawodnika tylko sarkastyczna wypowiedz pod jego adresem nawiazujaca do tego ze nosi kolczyki.Prawa do ironi i sarkazmu tez widze sie odbiera.
Ja już przeżylem cośtakiego jak bunt przeciwko władzy na forum. Tam to się tak skończyło ze bardzo dobra gra forumowa została zniszczona przez garstke ludzi która myślała tylko o sobie a nie o innych którzy świetnie się bawili.
Jestem realistą jeśli chodzi o Polskę. Tutaj fakt masz rację. Równość wobec prawa jest fikcją. Jednak jako wizjoner i ktoś kto chce w przyszłości związać się z polityką, głosze hasło równości wobec prawa. Bo tak powinno być. Nasz kraj nad czym ubolewam nie jest delikatnie mówiąc krajem wzorowym.Chyba nie jestes az takim idealista Bellus zeby wierzyc ze wszyscy wobec polskiego prawa sa rowni?Takie twierdzenie mozna wlozyc miedzy bajki.
Nie domonizował bym zachowań adminów. Nawet gdyby załozyć wątpliwątezę, ze sprawia im przyjemność samo dawanie ostrzeżeń czy też dowolne interpretowanie słów urzytkowników. To jak się tak by bawili to każdy by mial po 7. W dalszej kolejnosci bylo by tak, ze ma forum nie bylo by nikogo zadnego urzytkownika tylko sami admini to kim by oni rządzili. A chyba kazdy bylby w stanie przewidzieć konsekwencje takiego postępowania i nie doprowadzil by do sytuacji przezemnie przedstawionej.Wydaje mi sie ze atak na regulamin i obowiazujacy system postrzegasz jako anarchie.
Mowie juz ktorys raz ze ja mysle nad czym co pisze ale skad mam wiedziec czy moderator nie uzna jakiegos slowa za obrazliwe?Przeciez oni moga dowolnie interpretowac wypwiedzi uzytkownikow.Tlumaczenia ze mialo sie zupelnie co innego na mysli nie pomagaja co widac na moim przykladzie.