FIFA U-20 World Cup

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 15 lip 2007, 11:43

Załamałem się. Mam tu na myśli grę Amerykanów i przede wszystkim Hiszpanów. Amerykanie, którzy rozwalili nas w fazie grupowej 6:1 nie sprostali przeciętnej Austrii. Najciekawsze jest jednak to, że Polska rok temu wygrała z Austrią 4:1, po 3 golach Janczyka i kogoś tam jeszcze. Nie oglądałem akurat tego meczu, ale sam wynik jest bardzo dziwny. Zdecydowanym faworytem było USA. Austria praktycznie bez żadnych wielkich gwiazd i może to jest przyczyną jej zwycięstwa. W ekipie USA praktycznie nie istniał Adu i Szetela, czyli dwie największe gwiazdy tego zespołu. Szkoda mi ich trochę, bo byli dla mnie czarnym koniem tego turnieju. A tak w półfinale Mistrzostw obejrzymy Austrię walczącą z ... Czechami. O tym meczu to już w ogóle żal mi pisać. Udało mi się obejrzeć cały mecz, ale nie powiem, kilka razy musiałem wychodzić z pokoju. Mecz sam w sobie był bardzo nudny, mało akcji itd. W dogrywce jednak emocje sięgały zenitu. Miałem nadzieję, że w karnych bardziej doświadczeni będą Hiszpanie i bez problemu pokonają Czechów. Stało się jednak inaczej, po dwóch pudłach Hiszpanów w półfinale obejrzymy Czechów, z którymi w el. MME Polska przegrała 1:0. Wielka szkoda, bo w półfinale nie zobaczymy teoretycznie dwóch o niebo lepszych ekip. Zamiast tego wicemistrzem świata będzie Austria albo Czechy. Stawiam na tych drugich, chociaż Austria znowu może pokusić się o niespodziankę :roll:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”