Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post autor: masacra » 16 lip 2007, 17:34

Za Torresa Liverpool narazie zapłacił 20 mln funtów, po spełnieniu pewnych warunków cena ta może wzrosnąć ale póki co tych warunków Torres jeszcze nie spełnił, a jeśli jednym z tych warunków jest np okreslona liczba strzelonych goli to jest duza szansa że Fernando tych warunków długo jeszcze nie spełni... z Babelem sprawa ma sie podobnie cena może wzrosnąć lecz nie musi, dlatego podałem to ile Liverpool zapłacił a nie ile może zapłacić.

Druga sprawa, nie jest prawdą że przez ostatnie kilka lat Liverpool 'skąpił na transfery jak mało kto', choć prawdą jest że do tej pory za Beniteza w jednym okienku tyle kasy nie wydał, to w swej karierze na Anfield tylko raz zszedł poniżej 30 mln funtów, w okienku... w swym pierwszym sezonie.

Stadion rzeczywiście zobowiązali się w dużej części sfinansować nowi właściciele, dlatego nie ma to wpływu jakiegokolwiek na sumy wydawane na transfery, co więcej imo jeszcze długo nie będzie miało bo Amerykańce coś kręcą i dopiero na dniach ma być złożony nowy projekt a budowa najszybciej ma się zacząć pod koniec przyszłego roku, co jest juz 'n' przesuwaniem terminu rozpoczęcia budowy... pamiętam jak nie tak dawno mówiło się że w 2006 roku Liverpool ma już grać na New Anfield sic!

Następnie... na pobieranie corocznych gaży to nastawiony niebył Abramovich, Amerykanie mają już kluby sportowe w Ameryce i na każdym z nich zarabiają, nie inaczej mają zamiar czynić z Liverpoolem czego zresztą nie ukrywają.

I na koniec nie miałem zamiaru porównywać sytuacji Liverpoolu do ManU ogólnie... porównywałem tylko politykę transferową obu klubów...

Wróć do „Anglia”