Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 » 19 lip 2007, 13:41

Miałem nie pisać już o tym właściwie, ale pojawiło się coś na co czekałem.

Carlos Tevez(cytat ze skysports) :

"I would like the deal completed so I can go on holiday full of peace and calm.

"But I am convinced I will play for Manchester United next season."

Tego oczekiwałem. Argentyńczyk wyraźnie nie mówi już jedynie o chęci transferu, ale konkretnie "Chcę grać w zespole Manchester United." I na takie stanowisko długo czekałem. Sprawa trafiła do FIFA i mam nadzieję, że szybko zostanie rozstrzygnięta. Nie jest to normalne, aby jeden irański biznesmen miał prawa do karty piłkarza, zwłaszcza że wysłany został za nim list gończy przez angielską policję. W tej sytuacji liczę na pozytywną(dla Teveza i dla United) decyzję FIFA. West Ham z kolei przekonuje, że ma całkowite prawa do Carlosa i kontrakt na najbliższe 3 lata. Także, drogo może nas to kosztować, ale liczę że ostatecznie Argentyńczyk trafi na Old Trafford i rozpocznie treningi z zespołem tak jak Anderson.

Manchester odrzucił podobno wszystkie oferty za Heinze. Nie wiem ile w tym prawdy, a ile chęci podwyższenia ceny. Ale dobrze, że nie wzmocni rywala, czyli Liverpoolu. Taka rywalizacja na lewej stronie(Evra,Heinze,Silvestre, a może i Evans) to coś pozytywnego. Gorzej jednak jeśli Argentyńczyk będzie psuł dobrą atmosferę w zespole. Więc przydałaby się męska rozmowa między Fergiem, a Gabrielem, co panowie sądzą na temat przyszłości Heinze. Bo na razie wygląda to tak, że dyskusja toczy się poprzez media i to nie między sir Alexem, a Heinze, ale jego agentem, który jak to zwykle menedżerowie robi więcej złego niż dobrego...

A teraz coś z zupełnie innej beczki. Juro czeka nas kolejny sparing na Asia Tour. Zagramy z FC Seoul. Liczę na lepszą grę niż w spotkaniu z zespołem z Urawy. I może zobaczymy Owena :)

Wróć do „Anglia”