Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 19 lip 2007, 20:14

Hopa opa, do góry.

Po Arizmendim, Alexisie, Hilderbrandzie, Sunnym i Macie bardzo blisko jest w końcu transfer z prawdziwego zdarzenia, czyli Lucho Gonzalez :twisted: Ale podobno wyniknęły jakieś komplikacje, ale mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu. Jeżeli uda się sprowadzić Argentyńczyka to będzie świetnie bo w końcu zaczniemy się na poważnie wzmacniać. Mam nadzieję, że do zespołu nie dołączy Helguera, chociaż podobno transfer jest już blisko :cry: Szkoda, szkoda, bo miałem nadzieję, że Alexis będzie grał w pierwszym składzie, a tak prawdopodobnie na środku obrony zobaczymy Albiola i Helguerę. Może jednak przesadzam, a sam Helguera udowodni mi swoją grą, że zasługuje na miejsce w pierwszym składzie. Jestem całkiem ciekaw co z lewą obroną, bo odchodzi Del Horno ( :shock: ). Flores po sezonie mówił, że Del Horno zostaje, bo kontuzje to nie były jego winą. Szkoda mi go trochę, bo zawodnik dobry, ale niestety często kontuzjowany. W Valencii nie pokazał wszelkich walorów, ale może pokaże je w Barcelonie, gdzie prawdopodobnie odejdzie w miejsce Gio. Chociaż i tak póki co Barcelona ma najlepszą defensywę w La Liga (Zambrotta, Puyol, Abidal, Milito), ciężko mi to przyznać.

Valencia póki co nie ma żadnych problemów, w porównaniu do Barcelony, która bardzo przejmuje się rozwodem Henry'ego (bardzo smutne :cry: ). Przygotowania do sezonu trwają spokojnie, z nowymi zawodnikami, którzy po kolei dołączają na treningi. Następny mecz 24 lipca z Lewskim bodajże. A potem już puchar z Interem i kimś tam jeszcze 8)

Wróć do „Hiszpania”