FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Bask » 23 lip 2007, 21:45

Ja też jestem za wypożyczeniem Bojana. Wcześniej mówiło się o zainteresowaniu Nastic teraz Celta. Dodatkowo osoba Stoichkov'a, który dbałby o młodego piłkarza tak jak potrzeba. Bojan jest za słaby fizycznie na grę w Primera. Segunda powinna być odpowiednim miejscem dla młodego Hiszpana.
Zgadzam się z rkoeman, że Krkic to jeszcze dziecko, które musi jeszcze wiele trenować(przede wszystkim aspekty fizyczne) by móc grać w miarę często w pierwszej drużynie. Jeśli zostanie to będzie występował bardzo mało - Puchar Hiszpanii, Puchar Katalonii oraz czasami jakieś końcówki spotkań.

Dos Santos to inna bajka. Można powiedzieć, że Giovanni jest już gotowy do gry w pierwszym składzie i powinien być powoli wprowadzany (tak jak Messi).

Dos Santos zdobył brązową piłkę za grę na mundialu do lat 20 :brawo:

Tymczasem pojawił się ciekawy news:
Bojan Krkic został powołany do reprezentacji Hiszpanii U-17 na Mistrzostwa Świata do lat 17, które od 13. sierpnia do 9. września rozgrywane będą na boiskach Korei. Hiszpańska Federacja Piłkarska zdecydowała, że młody napastnik Barçy musi stawić się 2. sierpnia w Las Rozas gdzie młodzi Hiszpanie przygotowywać będą się do turnieju. Oznacza to, że Bojan nie poleci z zespołem Barcelony na azjatyckie tournee.

Oprócz wyprawy do Chin i Japonii, Krkic prawdopodobnie nie wystąpi także w towarzyskim meczu z Bayernem, w meczu o Puchar Gampera i opuści także dwie pierwsze kolejki nowego sezonu

Wróć do „Hiszpania”