Tour De France

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post autor: Boromir » 26 lip 2007, 15:17

No to kina ciąg dalszy, Upadek Kolarstwa vol.3. Nie jest to śmieszne ale tylko taki słaby humor nam pozostaje. Swoją drogą, nikt jeszcze nie powiedział, że Kurczak jedzie na koksie, ale najprawdopodobniej Rabobank dmucha na zimne i po ewentualnej wpadce będzie mogło jakoś z tego wyjść.
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 76.18.25
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 1.53
3 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.49
Wydaje mi się, że Contador ma pewną wygraną, na czas jedzie dobrze a to jest jednak 2 min. Moim zdaniem podium jest już ustalone. No i Disco będzie miało 2 kolarzy na pudle a przecież 8 jest Popovych który traci do Kirchena tylko 1.14 i kto wie czy Ukrainiec nie wskoczy wyżej, bo czasowcem jest bardzo dobrym (na czasówce wyprzedził Kima o 1.02, na prologu pojechali równo). Ponadto ciekawa będzie walka o 4 miejsce pomiędzy Sastre a Zubeldią. Różnica między nimi to tylko 27 sekund, a Zubeldia wydaje mi się być lepszym czasowcem niż Sastre (pomimo iż przegrał z zawodnikiem CSC o 30s na pierwszej czasówce). Na pewno z dziesiątki wypadnie Soler na rzecz Astarlozy i Pereiro. I to by było na tyle jeśli chodzi o tegoroczny TdF. Cyrk jakich mało, tak to skomentuję.

P.S. Ja mam tylko nadzieję, że chociaż Paolo Bettini jest czysty...
Ostatnio zmieniony 26 lip 2007, 20:01 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”