Dyskusja nad regulaminem

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: dzidzius » 14 sty 2005, 20:02

Chlopaczek pisze:
dzidzius pisze: Ładnie wygląda ale skąd mod ma wiedzieć, że coś w odczuciu piszącego nie jest wulgaryzmem? Na pewno nie można oprzeć sie na samym fakcie użycia danego słowa/zwrotu przez użytkownika (są tacy którzy lubią sobie poprzeklinać/poubliżać itp.). Dlatego też pisałem o balansowaniu na pewnej granicy, nikt z na nie ma kryształowej kuli...
Wlasnie chodzi o te slowa balansujace.Przy takich slowach moga zwrocic przeciez uwage a nie od razu karac.Chyba wiekszosc wie co jest wulgaryzmam a co tylko zahacza o drazliwe tematy?
Jednak zauwazylem cos w regulaminie gdy spojrzalem teraz trzezwym okiem.Jest tam napisane ze moderatorzy moga stanowic co jest wulgaryzmem a co nie.Nic jednak nie pisze ze moga sobie ustalac co jest obraza a co nia nie jest.Nikt mi nie wmowi ze slowo panienka to wulgaryzm.Wiec jednak modzi postepuja niezgodnie z regulaminem :twisted:
regulamin pilka.pl pisze:(...)Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów(...)
Ponadto pragniemy również poinformować użytkownikow forum iż redakcja serwis pilka.pl zastrzega sobie prawo ukrania użytkownika w szczególnych przypadkach nie uwzględnionych w regulaminie.
To drugie już tak na dokładke ;)
I znów dochodzimy do punktu określania tego co jest a co nie jest obraźliwe. Póki co decydujący głos ma moderator.
Chlopaczek pisze:
dzidzius pisze:No właśnie, dlatego też moderatorzy interpretują zdarzenia zgodnie z własnymi normami i wyczuciem...
I to jest wlasnie bardzo omylny system.
To co proponujesz w jego miejsce?
Chlopaczek pisze:
Chlopaczek pisze:PRECZ Z DOWOLNA INTERPRETACJA.
dzidzius pisze:W jaki sposób rozumiesz dowolną interpretacje i co w jej miejsce?
Juz to chyba tlumaczylem.Chodzi z grubsza o to zeby nie wkladac uzytkownikowi w usta cos czego nie powiedzial albo nie mial zamiaru powiedziec.Nie czytac miedzy wierszami tak jak to bylo z zydowskim Ajaxem.Przeciez moderator nie wie czy akurat takim czy innym sformuowaniem chcial uzytkownik kogos urazic.Za duzo tutaj dzialania "na czuja".
Post zawdiego pokazuje jak będą kończyć się sytuacje kiedy moderator zapyta użytkownika czy chciał kogoś obrazić - zresztą takie też były moje pierwsze odczucia. Moderator działa w oparciu o regulamin i własne normy a czy "za dużo" to nie jestem pewien. Może czasami jest duży hałas o jakieś marginalne przypadki?
Chlopaczek pisze:
dzidzius pisze:Czy inne postulaty od wczoraj się w jakiś sposób wykrystalizowały? Jeśli tak to prosiłbym o ich przedstawienie bo narazie wiemy, że kilka(?) osób chce zmian w regulaminie ale narazie mgliście o nich cokolwiek jest napisane - przypominam - chodzi o konkrety a nie ogólniki.
Ja niestety jestem sam.Inni wyszli chyba z "wojennego" przeswiadczenia ze wysylamy negocjatora a jak cos pojdzie nie tak to tylko jego straca :lol:
Pozdrawiam.
To w zasadzie było do przewidzenia że jak przyjdzie co do czego to sie pusto zrobi. Zwłaszcza że łatwo sżło wyczytać, że regulamin jest zły bo w ogóle jest ;)

Wróć do „Wracając Do Meritum”