FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Tobik33 » 27 lip 2007, 9:13

A ja mam Barca TV za darmo i co nie chwalę się ;P

Zagraliśmy nieźle, aczkolwiek było widać ponownie brak skuteczności :/ mogliśmy wygrać zdecydowanie wyżej szanse Ezquerro Eto'o Bojan i mogło skończyć się conajmniej na 4-0.

Bardzo dobry mecz zagrał Toure. Podoba mi się jak defensywny pomocnik kiedy nie musi to nie rozgrywa. Odzyska piłkę i od razu podaje ją do najbliższego partnera. Właśnie tak powinien grać defensywny pomocnik mamy od rozgrywania przecież innych. Ile razy przez taki głupi drybling Edmilson czy Motta stracili piłkę ?? To pierwszy jego mecz i wypadł bardzo dobrze. Widać że technicznie jest dobry i silny fizycznie. Kiedy musiał podłączał się w akcje ofensywne. IMHO będzie to najlepszy transfer Barcelony tego lata, uważałem tak wcześniej i nadal uważam.

Abidal- skała nie do przejścia. Wspaniały w defensywie, dobry w ataku. Popełnił bodajże jeden błąd kiedy piłki nie opanował po krosie przez całe boisko. Myślę że trafiliśmy z nim idealnie.

No i Henry :) Najlepszy był jego pierwszy kontakt z piłką cros Thurama :) Henryk przyjmuje i od razu strzela minimalnie obok bramki.O włos by bramki nie strzelił :) Tak sobie pomyślałem co by zrobił Eto'o w jego sytuacji widać że technicznie trochę ustępuje Henrykowi. Za kilka chwil sytuacja się powtórzyła jednak już obrońca nie dał mu strzelić. Jak dla mnie zagrał dobrze choć szczerze więcej się nie spodziewałem to jego pierwszy mecz od dawien dawna więc nie było źle.

Na wyróżnienie zasłużyli także Dos Santos widać jak mu zależy i jak się stara. Zambrottę także można wyróżnić. Bojan widać że ma talent i nawet w tym wieku widać że posiada już spore możliwości.

Wróć do „Hiszpania”