Dyskusja nad regulaminem

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post autor: Chlopaczek » 14 sty 2005, 21:02

dzidzius pisze:
regulamin pilka.pl pisze:(...)Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów(...)
Ponadto pragniemy również poinformować użytkownikow forum iż redakcja serwis pilka.pl zastrzega sobie prawo ukrania użytkownika w szczególnych przypadkach nie uwzględnionych w regulaminie.
To drugie już tak na dokładke ;)
I znów dochodzimy do punktu określania tego co jest a co nie jest obraźliwe. Póki co decydujący głos ma moderator.
Ok ale nie jest napisane ze moderator stanowi o tym co jest obraza.Jest tylko mgliscie o jakis szczegolnych przypadkach.A co to znaczy to szczerze mowiac nie mam pojecia.
W moim przypadku moderator sobie sam ustanowil ze obrazilem kogos a nie ma takiego prawa zgodnie z regulaminem.No chyba ze wykorzystal szczegolny przypadek.
Oczywiscie moze tez powiedziec ze panienka to wulgaryzm ale wtedy bysmy musieli karac kazdego kto uzyje tego slowa w dowolnym kontekscie bo jest wulgarne (przynajmniej na tym forum) Wulgaryzmy maja to do siebie ze raczej nie mozna ich uzyc w pozytywnym sensie wiec jesli stanowimy ze slowo Zyd to wulgaryzm to kara nalezy sie za kazde uzycie tego slowa (zydowska wioska zydowskie pochodzenie itp).Wtedy to juz bedzie parodia i bardzo smieszne sytuacje bede tutaj wychodzic.
dzidzius pisze: To co proponujesz w jego miejsce?
Tu jest problem bo za bardzo nie wiem trzeba pomyslec na tym wspolnie.Licze tez w koncu na zaangazowanie innych uzytkownikow.

dzidzius pisze:Post zawdiego pokazuje jak będą kończyć się sytuacje kiedy moderator zapyta użytkownika czy chciał kogoś obrazić - zresztą takie też były moje pierwsze odczucia. Moderator działa w oparciu o regulamin i własne normy a czy "za dużo" to nie jestem pewien. Może czasami jest duży hałas o jakieś marginalne przypadki?
Coz tutaj mozna liczyc juz tylko na zwykla ludzka uczciwosci.Jak chcial obrazic to sie przyzna.Naiwniak ze mnie :lol:

Pozdrawiam.

Wróć do „Wracając Do Meritum”