AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 17:55

Nie wiem co we Włoszech napisano o wypowiedzi Cicinho, ale pewnie zaszła drobna nadinterpretacja.

Wyraził jedynie swoje niezadowolenie z faktu, że zagrał na lewej obronie. Było to jednak spowodowane tym, że Schuster chciał, aby każdy z zawodników zagrał przynajmniej 45'. Miał do dyspozycji trzech prawych i jednego lewego obrońcę. Tylko dlatego Cicinho zagrał na lewej.

W meczach ligowych na pewno grałby na prawej.

Real nie chce go sprzedawać, a przynajmniej nic takiego nigdy nie wyczytałem. Z prawych obrońcw tylko Salgado był łączony z odejściem

Cicinho powiedział tylko, że ma propozycje z innych klubów i może je rozważyć, jeśli dalej będzie grał z lewej strony, co moim zdaniem nie będzie mieć miejsca. Nigdy nie mówił, że chce grać w Romie czy innym klubie. Chce zostać w Realu. Nad odejściem zastanowi się tylko wtedy, kiedy byłby zmuszony grać cały czas na lewej stronie.

Już mówiłem dlaczego tam zagrał w meczu ze Stoke City.

Transfer oczywiście może i byłby możliwy przy odpowiednich nakładach finansowych (dostaliście kasę za Chivu) :P Zaznaczam tylko, że zaszła nadinterpretacja pewnych słów.

Pozdro :!:

Wróć do „Włochy”