Plusy i minusy ligi Serie A...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Totnik_ASR » 29 lip 2007, 14:37

bo kibicujesz Romie, która gra naprawdę przyjemnie dla oka jest taki frazes" wyjątek potwierdza regułę"...
heh no nie zaprzecze ze gra Romy podoba mi sie najbardzej :P
ale stereotyp ma to do siebie ze istnieje zawsze jakis związek z rzeczywistością i musisz przyznać ze liga Angielska jest bardziej wyrównana jeśli chodzi o poziom sportowy oraz to ze kluby z dolnych części tabeli graj jakaś odmianę "katenaczio"
wiesz ogladam czasem mecze ligi angilskiej i mecz np. MU - jakis lescz nie rozni sie od podobnego w lidze wloskiej.. slabsza druyzna ustawia sie do gry obronnej i kontry

owszem mozna uwazac lige angielska za bardzej wyrownana bo tam sporo klubow ma mase pieniedzy w porowaniu z wloskimi a we wloszech 2-3 kluby sa naprawde bogate (w sensie wydawania na transfery i kontrakty)
rzuca to spory cień na włoską piłkę i warto wreszcie sie tego pozbyć ze stadionów
tu akrurat mam takie samo zdanie
A co do ligi wloskiej to w sa zarowno interesujace mecze jak i nudne
wydaje mi sie ze to mozna powiedziec o kazdej lidze :)
ale to już moj gust a o gustach sie nie dyskutuje
no wlasnie .. dyskutujmy merytorycznie mozna wytykac bledy ale pisanie "mi sie styl nie podoba" nie ma wiekszego sensu bo kazdy ma swoj gust i dla niego jego ulubiona liga bedzie najlesza a inne niebardzo :) .. a jak juz piszemy to popierajmy to wlasna obserwacja a nie krazacej opiny.. slynne "katanaczjo" mnie po prostu rozbraja i kojarzy sie z ekspertami typu Engel, Szczesny ktorzy znaja jedno wloskie slowo i udawaja ekspertow w sprawie tej ligi :)

Wróć do „Wracając Do Meritum”