tak...tylko teraz juz kwestia twojej oceny w ktorej lidze jest wiecej tych slabszych ...Totnik_ASR pisze:
wydaje mi sie ze to mozna powiedziec o kazdej lidze
sluchaj ... nikt tego nie wymyslil bezpodstawnie, to jest stereotyp to fakt, ale on pokazuje pewna odmiennosc tej ligi, nie trzeba byc "ekspertem" zeby to stwierdzic...wystarczy parenascie lat sledzic ta lige i poczynania zespolow wloskich w LM,UEFA,PZP,INTERTOTO, zeby dojsc do takiego wniosku o tym ze zespoly wloskie wiecej niz inne skupiaja sie na defensywnieTotnik_ASR pisze:
no wlasnie .. dyskutujmy merytorycznie mozna wytykac bledy ale pisanie "mi sie styl nie podoba" nie ma wiekszego sensu bo kazdy ma swoj gust i dla niego jego ulubiona liga bedzie najlesza a inne niebardzo.. a jak juz piszemy to popierajmy to wlasna obserwacja a nie krazacej opiny.. slynne "katanaczjo" mnie po prostu rozbraja i kojarzy sie z ekspertami typu Engel, Szczesny ktorzy znaja jedno wloskie slowo i udawaja ekspertow w sprawie tej ligi
stereotypy niszcza pewne rzeczy ... sa tacy co do dzis twierdza ze Niemcy nie grali ladnej pilki na ostatnich mistrzostwach...a sa tacy co troszke wiecej mysla i analizuja AKTUALNA sytuacje i przyznali ze rzeczywiscie Niemcy zagrali calkiem inaczej niz nas do tego przyzwyczaili, TAK SAMO jest z wloskimi zespolami niektore raz graja naprawde ladnie dla oka, a czasami reprezentuja ten typowy stereotyp o ktorym mowilem wczesniej.
Mam do Ciebie prosbe nie rob Ripost mojego tekstu bo wyciagasz czesto zdania z kontekstu, odpowiedz na calosc, tak jest wygodniej dla oka i bardziej estetycznie no i merytorycznie poprawie
Pozdrawiam !