Wygląda na to, że nie będziemy mieli Sneijdera, nie będzie też Lucho, ani Kallstroma. Tak, więc Valencia prawdopodobnie zakończyła transfery. Mam jednak jeszcze nadzieję, że to nie koniec i jeszcze ktoś przyjdzie, szczególnie czekam na klasowego napastnika.
Ciekawie wygląda sytuacja z pierwszym składem na nowy sezon. Prawdopodobnie w pierwszym składzie grać będzie Marchena. Szkoda, bo chciałem ujrzeć w pierwszym składzie Alexisa i Albiola, ale Flores stwierdził, że Ci jeszcze będą mieli czas na grę i zbieranie doświadczeń. Niepokoi mnie natomiast zbyt częsta gra Gavilana. Na domiar tego gra on słabo, mimo to zyskuje on sobie w oczach Floresa (nie wiem czym). Ale Gavilan raczej gra po to, aby jakaś drużyna się nim zainteresowała i złożyła za niego ew. propozycję. W ataku Villa i ...? Być może będzie to Arizmendi i taką mam nadzieję, bo nie jest zły, a jeszcze młody więc jeszcze czegoś się nauczy (może). Praktycznie nikt nie jest pewny miejsca w pierwszym składzie, a to dobrze, bo będą mieli dodatkową motywację
A wyjaśniło się, dlaczego Helguera przeszedł do Valencii. Flores do Madritista