Borussia Dortmund (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Kamilo » 15 sty 2005, 20:49

jaget pisze:
Kamilo pisze:Dla nikogo tajemnicą nie jest fakt, iż Borussia Dortmund ma ogromne problemy finansowe. Długi najlepszej drużyny Europy w 1997 roku sięgają kilkudziesięciu milionów euro. Ostatnio BVB zmniejszyło swoje zadłużenie, ale nadal pozostaje one bardzo duże. Jednak dla klubu z Dortmundu 'zaświeciło światełko w tunelu'. Z pomocą wyjścia z tarapatów prawdopodobnie przyjdzie Bayern Monachium, który ofiaruje się pomóc BVB w tych trudnych chwilach.

"Pomogliśmy już raz klubowi z Dortmundu, było to w latach 80-tych, gdy w Borussi działo się źle. Mimo, iż mieliśmy pare zgrzytów z działaczami Borussi, to szanuję ludzi tam pracujących. Jeśli zajdzie potrzeba, mogę sobie wyobrazić pomoc dla BVB" powiedział Karl-Heinz Rummenigge.

Na piękny gest działacza Bayernu na razie nie odpowiedział jeszcze nikt z zarządu Borussi.

źródło: Bayern.Munchen.pl

No wątpie zeby jakiś inny klub było stać na taki gest... za to kocham Bayern !! :wink:
Chodziaż gdyby Bayern był w takiej sytuacji wąypie aby jakiś klub chciał im pomóc finansowo lub w inny sposób, raczej wszyscy by sie cieszyli :evil: :evil: (mowię tu o kibicach innych klubów....)
Długi BVB zaczynają maleć i napewno Borussia niebędzie potrzebować łaski Bayernu.
No unosisz sie dummą, ale według mnie pomoc by się Wam przydała.
Działaczą Bayernu zależy na tym, aby Bundesliga była mocna więc chcą pomóc. Borussia jest znana także po za granicami Niemiec i należy do grupy G-14, więc to chyba nie dziwne, że działacze Bayernu chcą pomóc. Chodziaz martwi mnie to, że Bayernowi nigdy by nikt nie pomugł... :(

Wróć do „Niemcy”