Rzuciłem już cytatem więc teraz się wypowiem. Chelsea i Manu to faworyci według mnie i tu za bardzo się nie da wytypować który z faworytów ma większe szanse. A że jestem nieobiektywny to powiem że Manchester United.
Chelsea jak i Manchester United praktycznie się nie osłabiły jeżeli brać pod
uwagę poprzedni sezon, wręcz przeciwnie wzmocniły się więc mamy tu dwójkę murowanych faworytów.Do tego dołącza Liverpool który trochę sprzedał więcej kupił , i jest na pewno silniejszy niż w zeszłym sezonie (według mnie offcooz) Dużo się pisze o skreślaniu Kanonierów lecz czy to oni się sami nie skreślają wystarczy przeanalizować składy...
Chyba umrę jak Heinze przejdzie do The Red's. Ogólnie miałem go za innego zawodnika myślałem że jest bardziej waleczny i że naprawde coś poczuł do UNITED. A tu taki cios ...do Liverpool'uWszystko wskazuje na to, że sprawą ewentualnego transferu Gabriela Heinze z Manchesteru do Liverpoolu zajmie się sąd arbitrażowy. Jeśli do przyszłego tygodnia cała sytuacja się nie wyjaśni, Argentyński defensor jest zdecydowany szukać rozstrzygnięcia poprzez taką właśnie drogę. Potwierdził to jeden z przedstawicieli Premier League.
Heinze twierdzi, że chce opuścić Manchester United i przejść do Liverpoolu. Twierdzi także, iż ma pozwolenie na odejście z klubu, jeśli tylko pojawi się oferta korzystna zarówno dla klubu jak i dla zawodnika. Z kolei Manchester twardo upiera się, iż nie pozwoli przejść Argentyńczykowi do zespołu odwiecznego rywala.
Sąd arbitrażowy będzie składał się z trzech osób - prawnika lub sędziego, przedstawiciela Premier League oraz osoby związanej z administracją piłkarską. Tak złożony sąd będzie rozpatrywał sprawę odejścia Heinze z Manchesteru, jednak Liverpool nie będzie miał w tej kwestii żadnego udziału. Spór będzie rozpatrywany tylko wyłącznie w świetle konfliktu na linii zawodnik-obecny klub.