Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post autor: Ludi » 11 sie 2007, 6:58

Mój komentarz:
1. Ruch-Zagłębie 1:0
Zasłużony tryumf chorzowian, którzy w przekroju 90 minut byli drużyną troszeczkę lepszą, aczkolwiek Zagłębie zagrało najlepszy mecz w Orange Ekstraklasie i myślę, że niedługo sosnowiczanie zaczną gromadzić punkty.
2. Wisła-Korona 4:0
Dwa trafienia Pawła Brożka napawają optymizmem, cieszy spore zaangażowanie Wisły. Korona nie zasłużyła jednak aż na taki wymiar kary, pomimo szkolnych błędów w destrukcji. Bramka Świerczewskiego raczej nie odwróciłaby losów meczu. Sądzę, że Korona wygra kolejny mecz ligowy z Odrą Wodzisław.
3. Jagiellonia-ŁKS 1:0
Brawa dla Artura Płatka, za to, że piłkarze pod jego wodzą wygrali 2 z 3 spotkań w lidze. Martwi jednak postawa łodzian, nad którymi ciąży widmo strefy spadkowej.
4. Polonia-Cracovia 1:0
Wprawdzie nie do sensacji, ale do dużej niespodzianki doszło w tym spotkaniu. Wiedziałem, że będzie to wyrównane starcie i Cracovia będzie dyktowała warunki gry, ale nie spodziewałem się, że 3 punkty pojadą do Bytomia, bo przecież beniaminek też grał poniekąd na wyjeździe. Brawa dla Grzegorza Ż. za wspaniały mecz. Niepokoi postawa graczy Majewskiego, którzy będą chcieli za wszelką cenę wygrać za tydzień z Jagą.
5. Lech-Górnik 4:1
W istocie Górnik zaprezentował się lepiej aniżeli w meczu w Legią, aczkolwiek postawa zabrzan pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Myślę, że w tym sezonie przed aspirującym do gry w Pucharze UEFA klubem niewyobrażalnie trudne zadanie. Nareszcie mogę pochwalić Lecha, dzięki Reissowi Kolejorz wczoraj zagrał bardzo dobrze. Niestety, w perspektywie piłkarze Lecha mają mecz z powracającym do formy mistrzem Polski...
6. GKS-Zagłębie 0:1
Słaba postawa bełchatowian, którym będzie niezmiernie ciężko osiągnąć korzystny rezultat w konfrontacji pucharowej z czołowym ukraińskim zespołem. Brawa dla Czesia Michniewicza, za to, że jego piłkarze potrafili wygrać mecz wyjazdowy z wicemistrzem Polski, zwłaszcza, biorąc pod uwagę wyczerpującą potyczkę z Rumunami. Zagłębie znów może rywalizować z najlepszymi w lidze, natomiast PGE musi jak najszybciej powrócić do optymalnej dyspozycji.
7. Odra-Widzew 1:1
Fortuna kołem się toczy jest określeniem, które najtrafniej opisuje położenie wodzisławian. Widzew zagrał lepiej niż ostatnio, zatem pozostaje mi tylko wyrazić nadzieję, że łodzianie wreszcie wygrają mecz w Orange Ekstraklasie.
8. Legia-Groclin 1:0
Za nami spotkanie stojące na dość wysokim poziomie. Najbardziej sprawiedliwym rezultatem niewątpliwie byłby remis, ale zawiodła skuteczność gości. Kompletnie bez formy jest Bartek Ślusarski.
Moje jedenastka(4-4-2):Banaszyński-Dudka,Cleber,Dymkowski,Wawrzyniak-Cantoro,Kuklis,Iwański,Sokołowski-Brożek,Reiss
Ostatnio zmieniony 13 sie 2007, 18:01 przez Ludi, łącznie zmieniany 4 razy.

Wróć do „Polska”