Dobrze, że nie z Danim Alvesem i Jesusem Navasem, bo pewnie znów byśmy zobaczyli braki Torresa przeciwko silnym rywalom, a tak może nie będzie tragicznie...vakabayashi pisze:Torres dziś przejdzie męki z Dani Alvesem
Na pewno jest to spowodowane dość słabą postawą napastników w sparingach i jednak przede wszystkim klasą rywala. Potrzebna jest jakaś asekuracja, bo siłą Sevilli jest głównie atak, a opanowanie środka pola jest kluczem do sukcesu. Przy zestawieniu tego składu ze sparingami może on trochę dziwić, ale jeśli popatrzymy na to z drugiej strony, z punktu widzenia taktycznego może to się okazać jak najbardziej trafną decyzją. Obawiam się tylko trochę, czy Raul to jest odpowiedni człowiek na szpicę. Jest trochę zagubiony, piłka go nie szuka, Saviola za bardzo się cofa i jest nieskuteczny, więc też nie byłby najlepszym rozwiązaniem. Powinien grać Baptista albo ewentualnie Soldado. Ewidentnie brakuje nam Ruuda do takie gry... Raul jednak w końcu zagra tu, gdzie chciał grać i ten mecz będzie dla niego wielkim sprawdzianem. Jeśli chce coś jesszcze udowodnić to dziś będzie do tego idealny moment. Nie miałbym nic przeciwko takiej taktyce w dzisiejszym meczu, bo pokazuje ona, że Schuster nie jest głupi i chce opanować środek pola na tyle, na ile to będzie możliwe. Nie podoba mi się tylko postać napastnika, ale może będę musiał zmienić to zdanie. Kto wie. Robinho niewątpliwie będzie Raula mocno wspierał, bo nie wierzę w jego przywiązanie do linii bocznej. Ten skład nie jest oficjalnie potwierdzony, ale takie coś według mnie ma sens.vakabayashi pisze:Gago mnie zastanawia czyżby Shuster grał modyfikacją
4:5:1 z dwoma defensywnymi DM tak jak Capello