Znicz Pruszków

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 12 sie 2007, 3:04

Nie wiem będzie ciężko ale jest szansa. Wg planu trzyletniego po ostatnich chudych latach teraz Znicz ma awansować do DBE. Będzie ciężko tym bardziej że odeszli Wołoszyn i Ecka czyli teoretycznie dwie największe gwiazdy drużyny. Niby pod względem statystyk najlepsi gracze ale po tym co widziałem to jestem zdania że słusznie nie chciano ich zatrzymać w Pruszkowie. Czasem szczególnie widząc na parkiecie Wołka miałem wrażenie że oglądam rozkapryszoną księżniczkę na którą nie wolno złego słowa powiedzieć. Gdzie ta ambicja, wola walki i gryzienie parkietu przez całe 40 min :?: Ecka też niby ciągnął grę drużyny ale popełniał zbyt wiele dziecinnych strat. Teraz teoretycznie przyszli walczaki więc jest to czego chciał Gembal. Niby są to gracze bez takich nazwisk jak ci co odeszli ale sam trener ich wybrał. Zresztą jak Wołoszyn przychodził do Znicza to też nie był nikomu znany a w ostatnim sezonie był najlepszym strzelcem drużyny. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jest nadzieja że drużyna zaskoczy jeszcze bardziej wszystkich ekspertów niż w poprzednim sezonie kiedy to w pewnym okresie wygrywała z każdym w I lidze i to na wyjeździe. Wspomniany wcześniej plan trzyletni miał przede wszystkim polegać na tym aby przez dwa sezony ogrywać juniorów a ci w trzecim roku bytowania na zapleczu ekstraklasy mieli eksplodować formą prowadząc team do sukcesów jakich wszyscy oczekują. Z ogrywania juniorów nic nie wyszło,ogrywali się inni, skład co roku się zmieniał i teraz mamy sezon 2007/08 czyli ten który ma być ostatnim w tej lidze. No zobaczymy ale ten skład na dzień dzisiejszy wygląda mi co najwyżej na walkę o play-offy co wg mnie będzie już sukcesem nie mówiąc o zajęciu jednego z dwóch pierwszych miejsc dających awans... Hmm tak teraz mi się przypomniało że koszykarze w tym sezonie będą się nazywali nie Znicz Pruszków a BT Wózki Pruszków czyli tobie najwidoczniej chodziło o pilkę nożną :warrior::P

No to zacznijmy jeszcze raz :arrow: jakby na to nie patrzeć drużyna już jest rewelacją II ligi bo wygrała pierwsze cztery mecze i jest liderem rozgrywek i nikt zapewne się tego nie spodziewał. Jest rewelacją ale nią nie będzie jak zacznie przegrywać (tfu tfu). I na dzień dzisiejszy nie ma sensu rozmyślać nad tym czy dołączą do Ekstraklasy bo sezon dopiero się rozpoczął. A tak w ogóle to ten temat jest jak lokata bo nikt tu nie będzie się wypowiadał. Jest temat II liga i tam można nabijać bo nie spodziewam się żebyś ty jak i inni tu się wypowiadali a sam temat będzie stał pusty jak średniowieczny zamek w któym straszy o! No chyba że jednak będziesz tu nabijał ale po tym obszernym wprowadzeniu szczerze w to wątpię :>

Pozdrawiam

Wróć do „Polska”