---> Rap <---

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: maniekk » 12 sie 2007, 12:24

Witam wszystkich :]
Widze jest ładnie temacik załozony Rap no to wypadało by cos nabazgrać

A więc tak. Ja ogólnie słucham każdego rodzaju muzyki.. Oczywiście tylko muzyka rap mi dodaje dreszczyku..wywołuje emocje itd. I za to kocham ten klimat - mowa oczywiście o Polskich produkcjach. Bo tylko w tym temacie sie obracam. Muzyka czarna owszem ale ona juz bez dreszczy jak dla mnie. Ja musze mieć swój ojczysty język i zawarty przekaz. Nie jestem fanem rapu "byle rym dla rymu" No dobra to teraz wymienie pozycje dla których czuje respect:
- płyta Chada & Pih "O nas dla was"
- Eldo/Grammatik za wszystko. Mozna powiedzieć ze ich kocham
- Flexxip/Mes
- Endefis, głównie za plyte "O tym co widzisz na oczy"
- Fenomen, dobra ekipa. Choc szkoda ze na ostatniej plycie bez Ziaji :(
- WWO, Sokół jestes moim Bogiem. Płyta "Masz i pomyśl" jest materiałem na wieki. "We własnej osobie" idzie praktycznie łeb w łeb z ta pierwszą. Te nowe produkcje Sokoła i Jędkera sa dobre ale to juz nie to. Nowe produkcje sa juz takie jakies "inne"..np beaty.. co kocham to takie mroczne podkłady np taki z "Idz za ciosem" czy "Tak to wygląda" oczywiście to tylko przyklad jeden z wielu.
- Kasta, głównie mowa o płycie Kastaniety. Naprawde solidny materiał.
- Dka, ma kilka dobrych pozycji
- Morw.a. - ehh dobra ekipa jak dla mnie.
- WNB jak wyżej. Ale juz chyba Wnb nie bedzie. No ale cóż ich płyta jest dobra i to sie liczy.
- Pezet - "Muzyka klasyczna"..z "Muzyki poważnej" tylko pojedyncze tracki
- Molesta, ehh powrót dobry. Tylko jak dla mnie Wilku kaleczy :( Jego tematy mnie nie ruszają. W ogóle jak słysze w jakims kawalku słowa typu jointy jaranie itd to mnie trafia. Oczywiście nie w kazdym kawalku Wilku przypomina o jointach..ale za często to robi. A i jak dla mnie to jego teksty krążą w kółko z tym samem tematem. Ehh
- Łona..ehh luzak jak nic
- OSTR, pkyty "Masz to jak w banku" "Tabasko" i na tym koniec jezeli chodzi o całe plyty. Z tych pozostalych plyt to podoba mi sie moze ogolnie z 25 kawałkow. ale ta najnowsza plyta lipna.. fuch..niech sobie Adam lepiej odpocznie bo jak dla mnie zdecydowanie za czesto wydaje te plyty. I skutki widoczne jak nic. "7" zreszta tez nic nie lepsza jak dla mnie:>
- OSWP, solidna ekipa poprostu
- Peja, Do plyty Ski skład "Wspólne zadanie" jest ok..później juz coraz słabiej. Ale NOJA jeszcze daje rade..ale ta nowa to juz po łebkach.
- Paktofonika za Kinematografie. Pokahontaz juz nie dla mnie zbytnio.
- Zipera..chyba nic tutaj pisadc nie musze
- 3 wymiar tez daje rade. Ma kilka dobrych kawałków.
- K44 za kilka tracków..ale w tym temacie tylko sprzątam
- Z zagranicznej muzyki tego typu to lubie
- Soundkail, NTM, 2 Pac`a, Dre, NAS,

A co do reszty to jest oczywiscie jeszcze multum dobrych wykonawców/kawałkow którzy w jakis tam sposób daja czadu ale nie bede przeciez wymieniał co mi sie podoba a co nie. To co wymienilem to sa grupy które sa dla mnie niezniszczalne. I są dla mnie lekiem na całe zło.
Moze z biegiem czasu sie wymieni reszte. Pozdrawiam

-
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 17:31 przez maniekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”