Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 12 sie 2007, 15:59

bellus pisze:Tym tokiem rozumowanie strategicznie imho było by zagłosować na PiS. Wtedy to przy założeniu, że PO i tak wygra to łatwiej było by o koalicję iście popisową.
:roll: Nie rozumiem po co głosować na PiS skoro po tym jak wygrali wybory niewiele spełnili z przedwyborczych obietnic i ogólnie mówiąc dali ciała. Oczywiście nie w rozumowania polityków PiSu bo wg nich nad Jarkiem i jego całą bandą należy tylko mówić w stylu ach i och. Tak samo teraz Jarek każe Polakom wybierać pomiędzy Polską miodem i mamoną płynącą w której zwycięża sprawiedliwość - ta w rozumowaniu PiSu. A to już jest istną paranoją bo widać że albo oni są niedorozwinięci umysłowo bo nie widzą co się dzieje w kraju a czego można było się spodziewać gdy bratali się z SO i LPR, zresztą sam PiS także nie jest bez winy. Ile oni zrobili za swojej kadencji prócz tego że mamy ciągle jakąś aferę z których nie jedna narodziła się podczas rządów tej koalicji. A gdzie są ten zmiany na lepsze, te reformy dzięki którym obiecano nam Eldorado :?: Tak więc nie widzę powodu dla którego ktoś miałby na nich głosować :roll: Bo jeśli chcemy aby znowu wygrali bo na nich głosujemy to się pytam po co te wybory skoro niektórym odpowiada to co się dziś i ogólnie za kadencji PiSu dzieje :roll:
Jakoś niedawno PiS znowu pokazał swoją twarz wrzucając na ekran TV reklamówkę skierowaną przeciwko PO. Oczywiście nie mówili co udało im się zrobić ale najważniejsze aby zdyskredytować głównego rywala i tak powycinali wypowiedzi Tuska i innych aby ta partia wypadła jak najgorzej w oczach wyborców. Ale nie ma się czemu dziwić bo ostatnia kampania pokazała co niektórzy potrafią. Jak oglądam takie spoty to mam jeszcze większy wstręt do polityki niż normalnie. Teraz już chyba nie ma tego spotu ale najwidoczniej partie znowu zaczęły kręcić ze sobą i nie był on im na rękę.
czeher pisze:Jak Bielan z Kaminskim i tym razem wygraja wybory dla PiSu to chyle przed nimi czola - respect
Ja już ich mogę pozdrowić :cegła:
Jak znowu zobaczę taką kampanię wyborczą jak ostatnio i partie zamiast mówić o swoich programach będą przede wszystkim myślały o wyciąganiu brudów to już na pewno nie pójdę na żadne wybory. A jak pójdę to jak zawsze zagłosuję na PO na które głosuję odkąd mam prawo głosu. Jednak mam coraz większe wątpliwości czy także ta partia w jakikolwiek sposób różni się od innych no ale tego nie wiem bo jeszcze nie rządzili odkąd ja głosuję.

Co do sondaży to zapewne znowu one zakłamują ale jakby wygrało PO to jak myślicie kto zostałby premierem - Tusk (chociaż on pewnie będzie znowu ubiegał się o urząd prezydenta więc pewnie nie) a może Schetyna ( :zgon: ) bo Rokita pewnie nie odzyskał jeszcze takiego zaufania u Tuska jakim wcześniej mógł się pochwalić.

A co do koalicji POPiS to wierzyłem w nią przed a nawet po wyborach. Teraz nie mam żadnych złudzeń co do tego że obie partie się dogadają i nie będą się sobie dobierały do gardeł. Ogólnie mówiąc to czuję wielki wstręt do polityki choć oglądam TVN24 i chcę wiedzieć co się dzieje w tym burdelu na Wiejskiej :roll: I wątpię aby cokolwiek w tej kwestii się zmieniło bo wróżę naszemu krajowi ciągłe afery i zero starań aby zrobić cokolwiek aby Polakom żyło się lepiej. Dziś wygrała jedna partia, jutro wygra inna, pojutrze jeszcze kto inny i tak w koło Macieju :zgon:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”