Chyba dość jasno przedstawiłem swój tok rozumowania, następnym razem postaram się jaśniej. Co do samego programu - czym innym jest program polityczny, a czym innym możliwość jego realizacji przy takim a nie innym rozdaniu kart przez wyborców.Yukasz pisze:Nie rozumiem po co głosować na PiS skoro po tym jak wygrali wybory niewiele spełnili z przedwyborczych obietnic i ogólnie mówiąc dali ciała.
Yukasz pisze:Jakoś niedawno PiS znowu pokazał swoją twarz wrzucając na ekran TV reklamówkę skierowaną przeciwko PO.
Teraz trochę o kampanii wyborczej. Jaką twarz? Ja się pytam konkretnie o co Ci chodzi? Kampania wyborcza po to jest by zwalczać przeciwników, mówić o sobie w superlatywach. Wszystko to jest normalne. Kampania powinna być brudna, ciosy powinny być poniżej pasa, nie ma rzeczy których nie wypada ujawnić. Wszystko można powiedzieć jeśli to prawda. To prawda jest jest wyznacznikiem jakości kampanii wyborczej, a nie subiektywne odczucia Twoje czy pani Jadzi z warzywniaka na rogu. Polskie społeczeństwo chce być bardziej święte niż sam papież. Każdy jest dystyngowany i nie chce się zniżać do poziomu "takiej" kampanii wyborczej. Wszystko było by dobrze, tylko potem ta sama pani Jadzia krytykuje jak to możliwe, że w sejmie zasiada złodziej, gwałciciel, bandzior czy inny Łyżwiński. Takich ludzi wybieramy, trzeba sobie to uświadomić- Łyżwińskiego nie przysłał nam w prezencie zachód tak jak kiedyś stonkę ziemniaczaną, tylko wyborcy postawili przy nim krzyżyk, a nie na nim.
Wieczne biadolenie, że nie ma w Polsce klasy politycznej nawet w minimalnym procencie podobnej do tej brytyjskiej. A jak ma powstać skoro kisimy się ciągle w tym samym sosie, ciągle Ci sami politycy. BO nikt nie ma odwagi powiedzieć, kto jest kim.
Polacy powinni mieć prawo wybory, żeby mieć prawo wyboru trzeba mieć wiedzę o opcjach. Tę wiedzę dać może tylko ta odrzucana przez Ciebie kampania.
Co do TVN (gdzieś tam mimo chodem wspomnianego) - gratulujemy dzisiejszemu wydaniu Faktów poziomu...
Yukasz - mógłbyś mnie uświadomić i powiedzieć co takiego dzieje się w kraju? Mamy wojnę, kryzys gospodarczy, braki w sklepach, o zgrozo może wrócił problem braku sznurka do snopowiązałek? Poważnie chcę wiedzieć, bo widzę że Ty wpasowujesz się niemal idealnie w stereotyp myślenia i widzenia Polski jaki kreują media - w Polsce dzieje się źle. Tylko ja proszę o konkrety. Do rządów PiSu i ich sukcesów odnosić się nie chcę zrobił to za mnie kto inny - więc proszę nie odpowiadaj pytaniem na pytanie, w stylu "Ty mi najpierw pokaż sukces PiS".