Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 13 sie 2007, 13:27

bellus pisze:I bardzo dobrze, że został włączony - z perspektywy PiSu, bardzo dobrze, że mówił to co mówił i że przegrał w sądzie (sprawa bilbordów po "STOP wariatom drogowym) - będzie można to wypomnieć i go zdyskredytować w kampanii wyborczej - z perspektywy PO. Wspominasz polityków PiSu jako tych złych, obrażających innych, a co powiesz o senatorze Niesiołowskim? Czy w twoim mniemaniu on nie zniża się do tego co prezentuje osobami Karskiego, Bielana, Kamińskiego, Kurskiego PiS?
Czyli pochwalasz takie zagrania, ja natomiast nie :!: I tu Kurski był tylko przykładem i aby uniknąć czytania tego co pogrubiłem na każdym kroku mimo że mówię o grzechach PiSu podkreślam że inni też stosują takie zagrywki i wszyscy są sobie równi. W kampanii wyborczej nie chodzi mi tylko o PiS ale ogólnie o ten rodzaj próbowania zyskania większego poparcia w głównej mierze polegający na zmieszaniu z błotem oponenta.
bellus pisze:Udowodniono na przykładzie meczu piłkarskiego, że nie widzi się fauli swojej drużyny, a zwraca się przesadną uwagę na faule przeciwnika.
Czytaj ostatnie moje zdania napisane nieco wyżej.
bellus pisze:Spróbuj się oderwać od tego.
To jest silniejsze ode mnie a politycy ciągle dostarczają mi nowych newsów o których ciągle się dowiaduję :roll:
Fajnie, że to napisałeś. A pamiętasz taką reklamówkę Tuska / PO gdzie zmontowany był Kaczyński i jego agresywne wypowiedzi? Dlaczego jak robi coś PiS jest wg Ciebie źle, a jak robi to samo PO jest dobrze? TO jest kampania wyborcza i trzeba to akceptować - ja się cieszę.
A co mi tam powtórzę po raz 101 ale i tak mam wrażenie że czytasz tylko wyrwane z kontekstu moje zdania i słyszysz to co chcesz usłyszeć. Był na to eksperyment w psychologii...
Yukasz pisze:Jeśli to jest prawda to się zgadzam że można kogoś skompromitować ale nie oczerniać i wygadywać bzdury aby tylko dogryźć przeciwnikowi (...) wszystkie partie stosowały tę samą taktykę i zadawały cios po tym jak same oberwały
A ty mnie łapiesz za słówka i wmawiasz mi że ja mówię źle tylko o PiSie i zachwycam się nad PO :zgon:
bellus pisze:Widzisz ja swojej wiedzy staram się nie czerpać z mass mediów. Wiem jaka jest różnica między rzeczywistością, a tym co widzi się w reportażach Faktów, czy czyta w GW
Widzisz znowu wybierasz to co ci wygodnie. Nie pisałem że wiedzę czerpię głównie z Faktów czy Wiadomości ale czasem są też programy publicystyczne w których wypowiadają się tzw eksperci do których należą także profesorowie którzy wykładają na uczelniach a których później słuchają studenci czyli może i Twoich widzimy na ekranach TV, wypowiada się też dużo innych ludzi z róznych środowisk i mających różne nierzadko przeciwne zdanie więc nie są to tylko Fakty i nagonka na PiS. Wypowiadają się też dziennikarze i wbrew pozorom nie słucham tylko tych z GW.
A co do przypadków w szpitalach to nigdzie nie napisałem że tak jest na każdym kroku ale że są takie przypadki :!: Nawet mogę ci powiedzieć że kilka dni temu moja babcia była operowana a ja podczas nasilenia się strajku zostałem przyjęty przez lekarza na ostrym dyżurze i nikt nam łaski nie robił a bez gadania przyjął i wykonał to co do niego należy. Ale to nie zmienia faktu że niektórzy lekarze to świnie i odmawiają pomocy no ale pewnie jak zawsze wszystkiemu winna jest TV z TVNu i to ona walczy z PiSem próbując go tylko kompromitować i wymyśla sobie różne historyjki.
bellus pisze:pracy jest dużo
Teraz wiem że można znaleźć pracę ale ty znowu przeczytałeś to co chciałeś przeczytać bo ja pisałem że Polacy wyjeżdżają za granicę głównie w celach większych zarobków. Nawet dodałem że bezrobocie spada i wiem też kto że niektórzy pobierają zasiłek i pracują na czarno, jeszcze innym w ogóle nie chce się pracować bo nie a byli też tacy którzy mieli problemy ze znalezieniem pracy w jakimś Pipidowie i wyjechali za granicę.
A co do wracających Polaków to o dziwo nie będę się opierał na tym co usłyszałem w Faktach bo tylko je oglądam ( :roll: ) ale przykładami z życia :arrow: dwóch braci i jedna siostra mojej matki wyjechali do Anglii w celach zarobkowych i powiedzieli że do kraju na stałe nigdy nie wrócą bo tam na więcej mogą sobie pozwolić. Można się cieszyć że moja matka i jej druga siostra jeszcze nie wyjechały :roll: Wyjechali tam i zarabiają znacznie więcej. Tu w kraju niektórym różnie się układało, czasem lepiej czasem gorzej, niektórzy z nich wcale mało nie zarabiali a mimo to w Anglii mają lepiej. I nie wrócą wydawać w Polsce zarobionych za granica pieniędzy :!:
bellus pisze:Ciekawe dane, muszę przyznać że mnie zaskoczyłeś. Ja żyjąc w swoim odrealnionym świecie stworzonym przez złą propagandę PiSu nie wiedziałem, że nasz kraj wyludnił się o 19 mln do samej Anglii.
Skoro jesteś taki mądry student politologii i rzucasz mi jakimiś eksperymentami z rękawa które usłyszałeś na zajęciach to powinieneś też wiedzieć co to jest ironia i nie brać wszystkiego dosłownie. Przecież wiadomo że z Polski nie wyjechało 19 mln tylko ironizowałem ale myślałem że tego można się domyślić a nie brać wszystko dosłownie :roll:
bellus pisze:Mógłbyś powiedzieć / zacytować co takiego powiedział Rydzyk.
Czyli jak nie obraził Kaczyńskiej to za co później przepraszał :?: Ale widocznie znowu naoglądałem się Faktów które wszystko przekłamują.

Widzisz jaka jest z tobą rozmowa - ja podałem ci znacznie więcej problemów a to i tak nie wszystkie. Ty natomiast wybrałeś te które ci wygodnie i do reszty się nie odnosisz w ogóle. Jak 10 osób na 100 coś ukradnie to dla mnie są złodzieje i należy z nimi walczyć. Ty natomiast mam wrażenie (piszę mam wrażenie żebys zaraz nie wmówił mi że wiem co na pewno powiesz) że powiedziałbyś iż wszystko jest OK bo 90 osób nie kradnie. Próbujesz widzieć tam problem gdzie go chcesz zauważyć a o reszcie słowem nie wspominasz. Nie mówiąc o tym że czytasz chyba co drugie zdanie z tego co piszę i później mimo że ja powiedziałem 'A' i 'B' ty mi wmawiasz że mówię tylko 'A'.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Nie wiem jak infantylnym trzeba byc, zeby sadzic, ze gdyby byl obecnie inny rzad to ludzie by nie wyjezdzali z kraju, tudziez wyjezdzaloby ich duzo mniej Lol Chyba tylko mediota moglby uwierzyc w cos takiego Lol Ci, ktorzy chca pracowac prace znajda. Ci, ktorzy chca wyjezdzac - jestesmy w UE - droga wolna. A jak wyjada zbuntowani kosmopolici to super - bedzie mozna nareszcie swiezym powietrzem pooddychac.

Ze sluzba zdrowia jest podobnie: zaden rzad by sobie nie poradzil z obecnymi problemami w tej sferze. Zreszta gdyby JK sie zgodzil na podwyzki dla lekarzy, to by przyszly z pewnoscia inne grupy zawodowe z nauczycielami na czele. A na podwyzki dla wszystkich budzet panstwa sobie pozwolic nie moze. Za to, jak wiadomo, postkomunisci zrobili duzo dobrego dla sluzby zdrowia Rotfl
Z tego co ja czytam to nikt nic takiego nie napisał a co ty wyśmiewasz. Ja pisałem ze jest problem w służbie zdrowia bo jest (zaraz bellus pewnie wyskoczy mi z przykładami że został przyjęty do lekarza i wszystko jest OK) a na taki stan rzeczy jak obecnie mamy pracowały wszystkie poprzednie rządy. Chciał przykładów gdzie jest problem to podałem :!: I nie dociera do mnie tłumaczenie że żaden rzad by sobie nie poradził z tymi problemami bo teraz mamy taki rząd i on przystępując do wyborów podjął się próby wyleczenia z tego problemu. Ale z tego co widzę gadacie jak Jarek i inni politycy PiSu - wyrzucą papierek na trawnik a wszystkim wmawiają że wyrzucili do kosza :roll:

I jakby ktoś znowu nie zrozumiał tego co wcześniej napisałem to powiem że głęboko zastanawiam się czy pójść na wybory bo z dużym prawdopodobieństwem sytuacja się powtórzy tylko kto inny będzie rządził kraje. Ale jak pójdę to głos oddam na partię która jest winna całemu złu czyli jak wiadomo na PO. Ale oczywiście w oczach Tymona każdy kto nie głosuje na PiS albo nie wychwala ich pod niebiosa do wyborów chodzi aby byc trendy i w ogóle nie wie co robi. Myślisz inaczej - nie wiesz co robisz i masz jakieś zaburzenia :roll:

Totus Tusk :lol2:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”