Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 13 sie 2007, 15:23

bellus pisze:Podsumowując czy li uważasz, że możliwa jest sytuacja gdzie nie ma korupcji, nie ma złodziejstwa, gdzie każdy lekarz jest miły i uczynny. Podkreślam każdy - gdzie na każde 1000 lekarzy nie ma żadnej patologii (osobna dyskusja to czym jest patologia, jaka jest jej definicja, ale teraz się spieszę i to rozwinę jak wrócę). To chyba żyjesz w jakiejś utopii. Ja nie wierzę, że takie coś możliwe jest. Zawsze znajdzie się czarna owca - problemem jest to, żę tylko takie owieczki pokazuje się w telewizji a potem obywatele mają histerię.
Przynajmniej tu mamy takie samo zdanie bo też twierdzę że nie da się wszystkiego 'wyleczyć' i zawsze znajdzie się ktoś kto będzie się różnił od innych. Tylko że jak jest jakiś problem nawet najmniejszy to uważam że powinno się wołać 'Houston mamy problem!' a nie mówić że wszystko jest ładnie i pięknie bo to jest jakby zakładanie różowych okularów.
I nie dziw się że pokazuje się głównie to co odbiega od norm bo jak mamy powódź to pokazuje się ludzi walczących z żywiołem i nikt nie będzie w tym samym czasie jechał z kamerą do lasu i pokazywał śpiewające ptaszki na drugim końcu kraju. Jak Kwaśniewski nie jest nachlany i nie chwieje się na nogach to nikt nie mówi że dziś prezydent Polski jest trzeźwy i jak ładnie się porusza bo to jest oczywiste i tak powinno być. Tak jest skonstruowany świat że to co jest normalne na nikim nie robi specjalnego wrażenia a to co odbiega od tej normalności i prawych zachowań. Co nie zmienia faktu że o tych przysłowiowych ptaszkach też się mówi ale już mniej.
bellus pisze:NIe wymagaj ode mnie pełnej interpretacji twojej wypowiedzi.
Ale chyba możesz to czytać jakim ja piszę, piszę czarną czcionką na szarym tle i takim należy do odczytywać. Nie trzeba się doszukiwać w moich wypowiedziach ukrytych treści i czytać między wierszami ale takim jakim jest.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”