Polskie stadiony

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 13 sie 2007, 23:14

karolus25-95 pisze: Dzięki Bogu za EURO 2012 w Polsce!!! Brawo Brawo Brawo
Podziękowania zostaw Chłopaczkowi jak pójdzie do Nieba :lol:

Co do stadionów to najpierw je trzeba wybudować a na razie to jesteśmy w lesie i wszystko ładnie wygląda na prezentacjach. Choć mam nadzieję że to się zmieni, ba jestem pewny :wink: W takiej W-wie początkowo mówiło się że będzie jeden Stadion Narodowy i rozbudowany Legii ale ostatnio słyszałem że tego Legii nie będzie co wydaje się bardziej logiczne niż dwa duże stadiony w naszym kraju w jednym mieście. A co do pojemności Stadionu Narodowego to jego pojemność jeszcze nie jest do końca ustalona bo albo będzie to od razu stadion olimpijski z mniejszą liczbą widzów których pomieści lub po Euro rozbierze się dolne trybuny i jakaś bieżnia i tak tam powstanie tak więc tak czy inaczej stadion ten nie będzie mógł pomieścić 70 tyś widzów. Ale faktycznie Euro przyspiesza a w sumie to powinno przyspieszyc budowę nowych stadionów i rozbudowanie starych (Poznań, Kraków, Chorzów) bo tak to na narodowy czekalibyśmy jeszcze kilkanaście lat :roll: I słyszłem że Poznań ma się ubiegać o organizację finału PUEFA a mówią o nim jakby już mieli to prawo przyznane :roll:

Wróć do „Polska”