,,W naszym pierwszym wspólnym sezonie, to nie był najlepszy rok dla Joe Cole'a, w tamtym czasie jeszcze się nie rozumieliśmy, ale wspaniale grali wtedy Damien Duff i Arjen Robben. W drugim sezonie, Joe Cole miał najlepszą formę swojego życia. Z nim i tamtą dwójką w składzie, graliśmy dobrze, bardzo dobrze."
,,W ubiegłbym roku nie mieliśmy Joe Cole'a, Robbena, Duff'a nie było już w klubie, a Shaun Wright-Phillips przechodził podobny proces jak Joe Cole wcześniej. Jako drużyna, wziąwszy pod uwagę piłkarzy, których mieliśmy do wyboru, graliśmy bardzo dobrze, ale nie z tym samym polotem, szybkością i dynamiką co rok prędzej. W tym sezonie musimy spróbować to odzyskać."
,,Przeciw takiej drużynie jak my, większość zespołów chce nas dokładnie kryć, dlatego sami musimy próbować coś tworzyć."
,,Granie szeroko jest ważne w takiej drużynie jak nasza, a wziąwszy pod uwagę umiejętnośći naszych skrzydłowych musimy ich używać, chyba, że znowu coś dramatycznego się nam przytrafi i żaden z nich nie będzie mógł grać. W tamtym sezonie nie mieliśmy żadnych skrzydłowych, żadnych opcji, żadnych piłkarzy by ich zastąpili i chodziło tylko o to, żeby przetrwać. Teraz chcę lepszych wyników i bardziej przyjemnego dla oka stylu gry."
,,Nie zgadzam się kiedy ludzie mówią >>ta drużyna grała fantastycznie, ale nie wygrała<<. Dla mnie, tak mówią przegrani. Albo kiedy ktoś argumentuje >>ta drużyna grała fatalnie, a wygrała<<. Zwycięstwo, bo miałeś szczęście zdarzy ci się raz w życiu. Normalnie rezultaty są uzasadnione."
,,Piękno gry to kontrowersyjna koncepcja w piłce nożnej, dla mnie zawsze chodzi o opanowanie meczu dzięki posiadaniu piłki, ale też pozwoleniu kreatywnym piłkarzom na swobodną grę. Naszych pomocników na to stać."
,,To będzie zależało od formacji 4-4-2 lub 4-3-3. W zależności od tego jak będziemy grali, od formy zawodników, od przeciwnika, od jego systemu gry, wtedy wybiorę najlepszy."
,,Przy 4-3-3, Sheva, Drogba i Pizzaro będą musieli walczyć o pozycję - miejsce będzie tylko jedno, to oczywiste."
,,Przy 4-4-2 mamy Shevę, Pizzaro i Drogbę walczących o dwie pozycje. Kalou jest bardziej piłkarzem grającym na boku. Przy 4-4-2 może grać jako napastnik tak jak z Galaxy. Wiem, że go na to stać, dobrze wchodzi w wolną przestrzeń, potrafi utrzymać się przy piłce."
Fragment wywiadu z Jose Mourinho. Ani słowa o 4-2-3-1. Jescze gdzieś mówił wprost o tym wracaniu do 4-3-3 z lat wcześniejszych, ale nie chce mi się teraz szukać.
Ale 4-2-3-1 jak widać ma w sobie dwójkę DM'ów. Jeden z nich może grać trochę inaczej niż drugi, ale wskaż mi ten duet tak grający w Chelsea.
A najlepszym źródłem jest oglądanie spotkań. Tak się składa, że tych Chelsea widziałem w całości w ostatnim sezonie nawet więcej niż Realu i pierwsze ich spotkanie w Premiership tego sezonu także
A wracając na chwilę do Realu mam wrażenie, że próbujesz na siłę zrobić z Raula pomocnika...
Nie zauważyłem Twojego editu.
Czy tutaj naprawę potrzebne jest jakieś źródło? Wystarczy zwracać na pewne rzeczy uwagę podczas oglądania spotkań. Poza tym było tu na forum już sporo dyskusji o tym.Zapomniałem sie spytać co do systemów .... skąd wziąłeś ten materiał ?