Król Strzelców La Liga

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 15 sie 2007, 0:41

,,Wykonałem dobrą pracę w moich pierwszy trzech latach tutaj i chcę zrobić jeszcze więcej. Sprawy między mną a klubem mają się dobrze, bardzo dobrze i wszystko jest absolutnie jasne. Rozumiemy się i mamy wspólny projekt."

,,W naszym pierwszym wspólnym sezonie, to nie był najlepszy rok dla Joe Cole'a, w tamtym czasie jeszcze się nie rozumieliśmy, ale wspaniale grali wtedy Damien Duff i Arjen Robben. W drugim sezonie, Joe Cole miał najlepszą formę swojego życia. Z nim i tamtą dwójką w składzie, graliśmy dobrze, bardzo dobrze."

,,W ubiegłbym roku nie mieliśmy Joe Cole'a, Robbena, Duff'a nie było już w klubie, a Shaun Wright-Phillips przechodził podobny proces jak Joe Cole wcześniej. Jako drużyna, wziąwszy pod uwagę piłkarzy, których mieliśmy do wyboru, graliśmy bardzo dobrze, ale nie z tym samym polotem, szybkością i dynamiką co rok prędzej. W tym sezonie musimy spróbować to odzyskać."

,,Przeciw takiej drużynie jak my, większość zespołów chce nas dokładnie kryć, dlatego sami musimy próbować coś tworzyć."

,,Granie szeroko jest ważne w takiej drużynie jak nasza, a wziąwszy pod uwagę umiejętnośći naszych skrzydłowych musimy ich używać, chyba, że znowu coś dramatycznego się nam przytrafi i żaden z nich nie będzie mógł grać. W tamtym sezonie nie mieliśmy żadnych skrzydłowych, żadnych opcji, żadnych piłkarzy by ich zastąpili i chodziło tylko o to, żeby przetrwać. Teraz chcę lepszych wyników i bardziej przyjemnego dla oka stylu gry."

,,Nie zgadzam się kiedy ludzie mówią >>ta drużyna grała fantastycznie, ale nie wygrała<<. Dla mnie, tak mówią przegrani. Albo kiedy ktoś argumentuje >>ta drużyna grała fatalnie, a wygrała<<. Zwycięstwo, bo miałeś szczęście zdarzy ci się raz w życiu. Normalnie rezultaty są uzasadnione."

,,Piękno gry to kontrowersyjna koncepcja w piłce nożnej, dla mnie zawsze chodzi o opanowanie meczu dzięki posiadaniu piłki, ale też pozwoleniu kreatywnym piłkarzom na swobodną grę. Naszych pomocników na to stać."

,,To będzie zależało od formacji 4-4-2 lub 4-3-3. W zależności od tego jak będziemy grali, od formy zawodników, od przeciwnika, od jego systemu gry, wtedy wybiorę najlepszy."

,,Przy 4-3-3, Sheva, Drogba i Pizzaro będą musieli walczyć o pozycję - miejsce będzie tylko jedno, to oczywiste."

,,Przy 4-4-2 mamy Shevę, Pizzaro i Drogbę walczących o dwie pozycje. Kalou jest bardziej piłkarzem grającym na boku. Przy 4-4-2 może grać jako napastnik tak jak z Galaxy. Wiem, że go na to stać, dobrze wchodzi w wolną przestrzeń, potrafi utrzymać się przy piłce."

Fragment wywiadu z Jose Mourinho. Ani słowa o 4-2-3-1. Jescze gdzieś mówił wprost o tym wracaniu do 4-3-3 z lat wcześniejszych, ale nie chce mi się teraz szukać.

Ale 4-2-3-1 jak widać ma w sobie dwójkę DM'ów. Jeden z nich może grać trochę inaczej niż drugi, ale wskaż mi ten duet tak grający w Chelsea.

A najlepszym źródłem jest oglądanie spotkań. Tak się składa, że tych Chelsea widziałem w całości w ostatnim sezonie nawet więcej niż Realu i pierwsze ich spotkanie w Premiership tego sezonu także :]

A wracając na chwilę do Realu mam wrażenie, że próbujesz na siłę zrobić z Raula pomocnika... :? :lol:

Nie zauważyłem Twojego editu.
Zapomniałem sie spytać co do systemów .... skąd wziąłeś ten materiał ?
Czy tutaj naprawę potrzebne jest jakieś źródło? Wystarczy zwracać na pewne rzeczy uwagę podczas oglądania spotkań. Poza tym było tu na forum już sporo dyskusji o tym.

Wróć do „Hiszpania”