AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 20 sie 2007, 2:41

No to trzeba pogratulować Rzymianom :] Roma to zespół, którego filozofii (jesli mozna to tak nazwac, brakuje mi slowa :P ) nigdy nie pojmę. Jest to najbardziej nieobliczalny zespół w Europie. Tylko Roma potrafi wygrać z Mu 2-1, by potem przegrać 7-1 :P Tylko Roma potrafi wygrać z Juve 4-0 i przegrać z Juve 1-4 :P Potem znów przegrać z Juve 5-2 (wiem, że towarzyski) i wygrać z Interem :lol: można tak wyliczać i wyliczać... w każdym razie wyniku meczu, z udziałem Romy, przewidzieć nie da się nigdy :]

Rzymianie zagrali dziś zdecydowanie lepiej, niż Inter. Tworzyli wiecej sytuacji, grali kombinacyjnie, z pomysłem. Ten mecz chyba wygrał głównie Spalletti, zdecydowanie lepiej poukładał swój zespół ale nie od dziś wiadomo, że trener to niezwykle utalentowany. Totti tak prawdziwy Kapitan poprowadził Romę, naprawdę przyjemnie dziś się oglądało jego gre. Zupełne przeciwieństwo Zanettiego- piłkarza, którego umiejętności cenię sobie najbardziej ze wszystkich grajków Interu. Suazo jakby zagubiony, nieskuteczny, ślizgał się :P ale jemu można jeszcze wybaczyć. Natomiast pomoc zagrała... no właśnie, jakby nie zagrała wcale.

Oczywiście nie ma co wyrokować na podstawie tego meczu, co będzie się działo w Serie A, bo Inter nadal jest murowanym faworytem, no i moim zdaniem o ile Roma jest w stanie przeciwstawić się w bezpośrednim pojedynku, tak w całym sezonie raczej Interowi nie zagrozi :P
Gratuluję zasłużonego zwycięstwa w dzisiejszym/wczorajszym meczu :]

Wróć do „Włochy”