Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post autor: Ludi » 20 sie 2007, 9:13

Moja ocena ostatniej kolejki:
1. Górnik-Ruch 1:0
Niezłe widowisko, okraszone pomyłkami arbitra. Górnik wreszcie zacznie kolekcjonować punkty, ale w moim odczuciu Ruch jeszcze będzie niebywale groźny, szczególnie w Chorzowie.
2. Widzew-Wisła 1:3
Najsłabszy mecz krakowian w tej rundzie. Jednak mimo rachitycznych ataków, Wisła potrafiła sięgnąć po 3 oczka. W moim przekonaniu występ Widzewa napawa optymizmem, toteż myślę, że łodzianie przestaną być już dostarczycielem punktów.
3. ŁKS- Legia 0:1
Nie ulega wątpliwości fakt, iż w tym spotkaniu ełkaesiacy dość niespodziewanie byli troszkę lepszym zespołem od stołecznej jedenastki. Istotny jest jednak wynik, więc patrząc strikte na sam rezultat, Legia kapitalnie zaczęła rundę, a ŁKS będzie walczyć o utrzymanie pierwszoligowego bytu.
4. Zagłębie- Polonia 1:0
Absolutnie zasłużony tryumf graczy Jurka Kowalika, którzy byli zdecydowanie silniejszym kolektywem. Z całą pewnością bytomianie będą starali się o uniknięcie degradacji, natomiast Zagłębie zrobi wszystko, żeby w sezonie 2008/2009 zagrać na zapleczu Orange Ekstraklasy.
5. Zagłębie-Lech 1:1
Ten mecz w pełni zasługuje na miano najlepszego minionej kolejki. Za nami emocjonujące spotkanie, w którym mogło paść nawet kilka bramek więcej. Cieszę się, że mój ukochany Kolejorz wywiózł cenny remis z gorącego obiektu, lecz muszę przyznać, że to lubinianie byli odrobinę lepsi, choć remis to ze wszech miar sprawiedliwy wynik.
6. Groclin-PGE 0:0
Spotkanie drużyn reprezentujących Polskę w europejskich pucharach nie mogło się podobać. Fatalnie grają zwłaszcza Dawid Nowak i Bartek Ślusarki, kreowani na liderów ekip. Jestem, pomimo wszytko niepoprawnym optymistą, więc sądzę, że zarówno GKS jak i Dyskobolia zagrają w 1 rundzie Pucharu UEFA.
7. Cracovia-Jagiellonia 2:0
Cracovia zagrała najlepsze spotkanie w rundzie, a bessa Banaszyńskiego trwa. Oglądaliśmy jednak mecz drużyn środka tabeli.
8. Korona-Odra 2:0
Kielczanie zaprezentowali się dość korzystnie, świetną partię rozgrywał Robak. Wydaje mi się, że Koronę stać na miejsca 3-6 na koniec sezonu, natomiast wodzisławianie niedługo na stałe zadomowią się w środku tabeli.
Moje jedenastka(4-4-2):Mucha-Kikut,Arboleda,Hajto,Dudka-Kłus,Ekwueme,Napoleoni,Wilk-Robak,Grzelak

Wróć do „Polska”